Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η Κροατία επέλεξε ισραηλινά F-16: Τέλος στο σήριαλ της πώλησης των F-16 block 30 της ΠΑ


Τελείωσε το σενάριο της πώλησης των F-16 block 30 της 330 Μοίρας στην Κροατία, καθώς όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η βαλκανική χώρα πρόκειται να αγοράσει τα F-16 κυρίως από αυτά που απέσυρε πρόσφατα το Ισραήλ.

Το παραπάνω οριστικοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον  Κροάτη ομόλογό του Αντρέι Πλένκοβιτς. Η Κροατία θέλει τα F-16 προκειμένου να αντικαταστήσει τα 12 μαχητικά MiG-21 που διαθέτει πριν τα τέλη του 2020.

Η αξία της συμφωνίας φτάνει περίπου τα 500 εκατομμύρια δολάρια, η οποία θα συνοδεύεται μάλλον και απο αναβάθμιση των F-16 από την ΙΑΙ.

«Η εξέλιξη αυτή είναι μια άλλη έκφραση των βαθιών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Άλλοι υποψήφιοι υπενθυμίζουμε ότι ήταν μεταχειρισμένα F-16 που προσφέρονται από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα και το JAS-39 Gripen από τη Σουηδία. Σύμφωνα με πηγές, η κυβέρνηση της Κροατίας είχε αρχικά εξετάσει την αγορά γαλλικών Mirage και μιας παραλλαγής του T-50 της Νότιας Κορέας όταν το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015.

Τα Κροατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε τροποποιήσει την αρχική του προσφορά μετά από σκληρό ανταγωνισμό από τη Σουηδία και το JAS 39 Gripen προσφέροντάς ένα μικτό στόλο F-16C/D που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ενεργό υπηρεσία στην Ισραηλινή Αεροπορία καθώς αριθμό παλαιότερων F-16A/Β.

Στο σχέδιο δεν αποσαφηνίζεται αν τα αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν, και σε ποιο επίπεδο, καθώς και αν θα συνοδευτούν από κάποιο πακέτο οπλισμού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου