Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Βελτιώθηκε κατά 10 θέσεις η κατάταξη της Ελλάδας στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς»


Βελτιώθηκε κατά δέκα θέσεις η Ελλάδα το 2017, σε σχέση με την παγκόσμια κατάταξή της το 2016, σε ότι αφορά τον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς», όπως τον υπολογίζει η διεθνής οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» γνωστοποίησε η εκπρόσωπος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, 'Αννα Δαμάσκου.

«Ήμασταν (η Ελλάδα) στην 69η το 2016 και είμαστε στην 59η θέση για το 2017. Τις ανακοινώσεις για τον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς» δεν τον περιμένουν μόνο οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανώσεις, αλλά και οι επιχειρήσεις» τόνισε η επικεφαλής της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς», 'Αννα Δαμάσκου, σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT).

Η κ. Δαμάσκου επεσήμανε ότι η άνοδος της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη μέσα σε ένα χρόνο «σίγουρα αποτυπώνει τις προσπάθειες των αρμόδιων κρατικών φορέων του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε, ωστόσο, ότι η χώρα μας «είναι χαμηλά, ακόμη, στην κατάταξη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να ανήκουμε και στους καλύτερους της Ευρώπης».

Η ανακοίνωση των θέσεων των χωρών στην παγκόσμια κατάταξη, για τον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς», όπως τον μετρά η «Διεθνής Διαφάνεια», έγινε ταυτοχρόνως, διεθνώς, την ίδια ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος) από τα τμήματα της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

Σε ότι αφορά το «Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας» για τη χώρα μας, το οποίο με βάση τους κυρίαρχους ελληνικούς θεσμούς, που μετρά η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», η κ. Δαμάσκου υποστήριξε συμπερασματικά, ότι «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι απότοκος σπατάλης κακοδιαχείρισης και δομικών στρεβλώσεων δεκαετιών» και ότι μεταξύ άλλων «απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα», καθώς «υποφέρουν οι οικονομικά πιο αδύναμοι», ενώ «η ανεξαρτησία και ακεραιότητα της δικαιοσύνης στη χώρα επηρεάζεται, όχι σε υποθέσεις ρουτίνας, που αποτελούν την πλειοψηφία του έργου της, αλλά όταν τα διακυβευόμενα συμφέροντα είναι σημαντικά». Πρόσθεσε, ότι η χώρα χρειάζεται σαφήνεια(απλοποίηση κωδικοποίηση) και σταθερότητα δικαίου, αντιμετώπιση οργανωτικών ελλείψεων (κτηματολόγιο ρυθμιστικοί χάρτες) και σύμπραξη ρυθμιστικών αρχών, αλλά και ενίσχυση της ασφάλειας, του κράτους δικαίου και τη μείωση των δικαστικών διαφορών.

«Το θέμα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι περισσότερο πολιτικό, λιγότερο οικονομικό» είπε η κ. Δαμάσκου ενώ σε ότι αφορά τις επενδύσεις ανέφερε : «Μπορούν να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, έστω και με υψηλή φορολογία, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια και κράτος δικαίου».

Η κ. Δαμάσκου χαιρέτισε ρυθμίσεις που έχουν εισαχθεί στο νομικό σύστημα, όπως, π.χ. ο πτωχευτικός κώδικας, η υποχρεωτική διαμεσολάβηση, κ.α. , λέγοντας ότι σε ένα βαθμό ήταν ζητούμενα από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, αλλά προς θετική κατεύθυνση και επεσήμανε ότι η χώρα μας πρέπει να έχει «την ιδιοκτησία» τέτοιων μεταρρυθμίσεων.

Παρέμβαση στη συζήτηση για το πώς λειτουργεί το ελληνικό θεσμικό σύστημα έκανε ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος της χώρας στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας, σε ότι αφορά τον δείκτη αντίληψης διαφθοράς, οφείλεται κατά βάση, όχι στην θεσμική θωράκιση της χώρας, αλλά στην οικονομική κρίση, δηλαδή, στη μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων για έκνομες δοσοληψίες, π.χ. «φακελάκι», κ.α.

Αναφερόμενη στον θεσμό της Διαμεσολάβησης, η δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια, Ζωή Γιαννοπούλου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατέχει από τις τελευταίες θέσεις στον τομέα αυτόν στην Ε.Ε.

Η κ. Γιαννοπούλου επικαλέστηκε μελέτη του Ευρωεπιμελητηρίου του 2014, σύμφωνα με την οποία, εάν η Διαμεσολάβηση προηγούνταν κάθε δίκης σε αστικές και εμπορικές διαφορές, η ετήσια εξοικονόμηση κόστους σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν 15-40 δισεκατομμύρια ευρώ και εξοικονόμηση χρόνου ετησίως, ίση με 8 εκατομμύρια χρόνια!

Ανέφερε ότι οι πρώτοι διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές ήταν 2014 , ενώ μόλις στις 16 Ιανουαρίου 2018, με το πολυνομοσχέδιο, εισήχθη ως υποχρεωτικό προστάδιο για συγκεκριμένες διαφορές και με συνέπειες μη προσέλευσης, η πρακτική της Διαμεσολάβησης. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2.000 διαπιστευμένοι μεσολαβητές πρόσθεσε η κ. Γιαννοπούλου.

Όπως εξήγησε, η κ. Γιαννοπούλου, υποχρεωτικό προστάδιο επίλυσης διαφορών προβλέπεται για διαφορές ιδιοκτησιών ακινήτων ιδιοκτησίας και γειτνίασης, διαφορές ασφαλειών αυτοκινήτου χωρίς σωματική βλάβη ή θάνατο, οικογενειακές διαφορές, διαφορές ιατρικής αμέλειας ακόμη και ένα υπάρχουν σωματική βλάβη και θάνατος, κ.α..

Η κ. Γιαννοπούλου υπογράμμισε ότι το όποιο έλλειμμα ενημέρωσης για τη Διαμεσολάβηση ακόμη και στον νομικό κόσμο της χώρας πρέπει να καλυφθεί με σεμινάρια, επιμορφωτικά μαθήματα, ενώ θα διευκόλυνε και η εισαγωγή μαθημάτων Διαμεσολάβησης στις νομικές, δικαστικές σχολές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου