Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Σε απόσταση 18' από το Αιγαίο τα νέα ρωσικά υπερμαχητικά Su-57! - Τι αλλάζει στην περιοχή η ανάπτυξή τους στην Συρία

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας

Eπιβεβαιώνεται η αποστολή δύο μαχητικών αεροσκαφών stealth 5ης γενιάς Su-57 στην Συρία από την Ρωσία και στις παραμέτρους της σκοπιμότητας αποστολής των μαχητικών εισέρχεται ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος, μηδέ του Αιγαίου εξαιρουμένου.

Συγκεκριμένα έχουν σταλεί τα Su-57 με τους αρχικούς κωδικούς Τ-50-9 και το T-50-11. Το πρώτο είναι ένα από τα αεροσκάφη των δοκιμών και το δεύτερο είναι το πρώτο αεροσκάφος προπαραγωγής με πλήρεις μαχητικές ικανότητες.

Τα Su-57 με αυτονομία 2.500 χλμ. και ακριβώς ίδια ταχύτητα (2.500 χλμ. την ώρα και απόκτηση υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα, μπορεί σε 7'-9' να βρίσκεται από την ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ της Συρίας, επάνω από την Κύπρο και σε 18'-23', ανάλογα με τα ρεύματα του αέρα, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. 

Με ενεργό την συμφωνία με Κύπρο για την χρήση ακόμα και μαχητικών αεροσκαφών της ΑΒ "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, αλλά και των αιγυπτιακών αεροδρομίων.

Πραγματικά η είσοδος στο παιχνίδι, τόσο ενωρίς των Su-57, έστω και σε μικρούς αριθμούς, έχει αιφνιδιάσει τους δυτικούς. Να θυμίσουμε ότι αμερικανικά think tank υποστήριζαν τον περασμένο Δεκέμβριο ότι τα Su-57 δεν θα εισέλθουν σε υπηρεσία ενωρίτερα από το 2023!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτά τα δύο μαχητικά μπορούν να σταθούν ως "ίσος προς ίσον" στα F-22 και στα F-35 και ούτε λόγος για F-16 ή για F-15 ή μαχητικά τέταρτης γενιάς: Θα έχουν καταρριφθεί πριν καταλάβουν τι έγινε. 

Η αποστολή τους έχει να κάνει με έναν βασικό αντικειμενικό στόχο: Να δοκιμαστούν επί πραγματικών επιχειρησιακών συνθηκών και να καταδείξουν στις ΗΠΑ, αλλά και το Ισραήλ ότι δεν κατέχουν το μονοπώλιο μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς στην περιοχή. Βέβαια ο αριθμός τους δεν είναι τέτοιος που να μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα ανατροπής ισορροπιών, αλλά ούτε και η αποστολή των Su-35S αριθμητικά ήταν τέτοια που να άλλαζε ισορροπίες, αλλά είχαν καταλυτικό ρόλο στην περιοχή όταν "σηκώθηκαν" τα F-22 της USAF: Σε αποστολές WVR, όπως είναι οι περισσότερες στο μέτωπο της ανατολικής Συρίας η συνάντηση των δύο μαχητικών ουδέποτε είχε θετικά αποτελέσματα για το αμερικανικό υπερμαχητικό, καθώς δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τον stealth χαρακτήρα του.

Το Su-57 θα συνεργαστεί με το Su-35S και τους άλλους τύπους ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία σε «συντονιστικό» ρόλο, όπου θα γίνουν δοκιμές των αισθητήρων του και το κυριότερο: Θα συλλεγούν πληροφορίες για το σύνολο των μαχητικών που δρουν στην περιοχή: Το "αόρατο" Su-57 με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου που περιγράφονται ως "εξωτικές" θα αποτελέσει τον "μαγνήτη" που επιθυμούν οι Ρώσοι για το σύνολο των αισθητήρων των F-22, F-35, F-18E/F του USN, F-15E και F-16C/D της USAF, των EF-2000 Typhoon (Eurofighter) της RAF, των γαλλικών Rafale της Armée de l’air, και βέβαια των ισραηλινών F-35Ι Adir που χρησιμοποιεί αρκετά διαφοροποιημένα ηλεκτρονικά σε σχέση με τα αμερικανικά F-35A.

Τα Su-57 δεν έφτασαν μόνα τους στην Συρία: συνοδεύονται από επιπλέον 4 Su-35S (μάλλον πρόκειται για rotation και θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, όπως και αυτά που υπέστησαν φθορές κατά την πρόσφατη επίθεση με όλμους στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ), 4 Su-25 εγγύς υποστήριξης τα οποία θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα Su-25 που έχουν υποστεί φθορές και απώλειες και ένα ιπτάμενο ραντάρ Α-50U.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου