Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 (βίντεο)


Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για «αρκετά καθαρή έξοδο» για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως η βασική διαφορά θα είναι η μετάβαση από ένα καθεστώς που η επιτήρηση αφορά και τους στόχους αλλά και το πως επιτυχγάνονται, το «πως να το κάνετε», σε ένα καθεστώς επιτήρησης που θα αφορά στους στόχους και το πως θα επιτυχγάνονται θα καθορίζεται με βάση το ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν θα υπάρχει μια κατάσταση ... που θα έχουμε επιτήρηση και μετά δεν θα έχουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι «σιγά σιγά θα μειώνεται». Σχολιάζοντας τις αναφορές Κοστέλο περί δεκαετούς παρακολούθησης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει αυτό που λέει ο Κοστέλο» αλλά ανέφερε πως υπάρχουν και πολλές δυνάμεις μέσα στην «Ευρωζώνη που λένε αρκετά με λιτότητα». 


Ερωτηθείς για την υπεροφολόγηση ο υπουργός ανάφερε ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα έχουμε 3,5 δισ. μείωση φόρων παραπέμποντας στο Μεσοπρόθεσμο και στα λεγόμενα αντίμετρα, ή τον «δημοσιονομικό χώρο», που όπως ανέφερε τον δημιούργησε η κυβέρνηση.  

«Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος στο ερώτημα αν αισθάνεται σήμερα λιγότερο Αριστερός.  

Νόμιμο το συλλαλητήριο

Για το συλλαλητήριο είπε ότι το θεωρεί «εντελώς νόμιμο». 

«Κάποιος είχε πει και από το δικό μου κόμμα ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. Μίλησε ωστόσο για μια αντίληψη συνανάπτυξης με το γειτονά μας κάτι που δεν γίνεται χωρίς καλές σχέσεις.  

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Υπουργός απάντησε μάλλον αφηρημένα λέγοντας ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Alpha: 

«Εμείς είχαμε στρατηγική. Χωρίσαμε σε τρία καλάθια την πρότασή μας. Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο σε ότι συμφωνήσαμε. Δεύτερο τα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα και τρίτον αυτά που ήταν στο παράλληλο πρόγραμμα. Είχαμε μία πολύ καλή ομάδα και είχαμε 30-40 εκπληκτικά νέα παιδιά που εντάχθηκαν και πήγαμε με επιχειρήματα. Γι' αυτό είχαμε αξιοπιστία και στο τεχνοκρατικό κομμάτι.

Τα βαθιά στοιχεία, αυτά που αφορούν την πραγματική οικονομία, πάνε καλά. Έχουμε μία ανάκαμψη που έχει εύρος. Όταν έχουμε ανάκαμψη σε πολλούς τομείς, είναι σημαντικό. Οι εξαγωγές είναι ένας δείκτης, ο άλλος είναι η βιομηχανία, η μεταποίηση. Στα σούπερ μάρκετ αν πάρουμε έναν μήνα, το Νοέμβριο, έπεσε. Αν πάρουμε το γενικότερο, τους 11 μήνες, θα δούμε αύξηση 8%. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες έγιναν πλούσιοι.

Η μείωση στους μισθούς είναι 10 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή έναν καφέ το μήνα. Νομίζω η αλήθεια είναι στη μέση. Όταν έχει μειωθεί η ανεργία, το αισθάνεται η οικογένεια. Όταν πήρε το μέρισμα, το αισθάνεται. Μία μεγάλη μερίδα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Θα πάρει καιρός για να αποδώσει η ανάπτυξη. Θα το αισθάνονται όλο και περισσότεροι, αλλά θα υπάρχει μία χρονοκαθυστέρτηση ανάμεσα στους δείκτες και στο τι αισθάνεται στην τσέπη του ο κόσμος. Αυτό το παραδέχομαι».

Αναφερόμενος στην αύξηση των χρεών προς την εφορία, είπε:

«Το 85% των χρεών, αφορά 17.000 ΑΦΜ. Το 4 εκατ. είναι παραπλανητικό. Αυτοί χρωστούν 85 δισ. ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με την ανάπτυξη. Ισχύει ότι 4 εκατ. έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Εγώ λέω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός έχει μικρό χρέος και οι λίγοι χρωστούν πολλά. Το 1,2 δισ. του τελευταίου μήνα αφορά όλους.

Η μείωση των φόρων είναι σε νόμο του κράτους. Στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίζεται το Μάιο, έχουμε ψηφίσει τη μείωση των φόρων. Για τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουμε 3,5 δισ. ευρώ μείωση φόρων. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για το αν θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ή το φόρο αλληλεγγύης. Θα πάει σε ομάδες που είναι σε πιο δύσκολη θέση. Έχω πει ότι έχουμε δυσκολέψει τη μεσαία τάξη. Τα μέτρα που πήραμε για τη φοροδιαφυγή, ήθελαν χρόνο για να αποδώσουν».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα από τη λήξη του προγράμματος, ήτοι του μνημονίου, δήλωσε:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Προσδοκούμε σε αλλαγή επιτήρησης που σιγά σιγά θα πηγαίνει σε μία επιτήρηση-επίβλεψη για τους στόχους. Έχουμε συμφωνήσει για καθαρή έξοδο και δεν χρειάζεται η προληπτική γραμμή στήριξης. Θα έχουμε το δικό μας πρόγραμμα και θα περιλαμβάνουμε διάφορα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, να αλλάξει η δημόσια διοίκηση, που δεν είναι εύκολο, να έχουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα, να φέρνουμε μεγάλες επενδύσεις. Θέλουμε ένα πρόγραμμα που να είναι δικό μας και να πάμε στις εκλογές του 2019 με αυτό το πρόγραμμα. Να είναι το πρόγραμμα που εμείς θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία ο λαός να κρίνει και να ψηφίσει. Αυτή θα είναι η μεγάλη αλλαγή. Ο μόνος λόγος να είσαι σε ένα πρόγραμμα, είναι για να βγεις από το πρόγραμμα.

Δεν θα υπάρχει μία κατάσταση τώρα και μία μετά. Θα είναι ένα συνεχές, που σιγά σιγά θα μειώνεται η πίεση. Και οι άλλες χώρες είναι σε πλαίσιο επιτήρησης. Η νέα κυβέρνηση, την οποια περιμένουμε στη Γερμανία, θέλει να χαραλώσει το πλαίσιο παρακολούθησης και αυτό είναι σημαντικό για μας».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε: 

«Με το σχέδιο που παρουσίασα και αυτό που είναι δικό μας πρόγραμμα, ήταν ένας συμβιβασμός, αλλά δεν νιώθω τύψεις γι' αυτό. Δεν υπήρχε εναλλακτική. Ο κ. Μελανσόν είναι ένας προοδευτικός πολιτικός, αλλά εγώ έλεγα και λέω, ότι αν διαλυθεί η Ευρωζώνη, δεν θα είναι από την αριστερά. Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι μετά τη διαπραγμάτευση, αλλά όταν κυβερνάς πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε: 

«Είναι εντελώς νόμιμο το συλλαλητήριο. Τα σύμβολα είναι σημαντικά για το Σκοπιανό. Έχουμε χάσει πολλά κύματα στο θέμα του ονόματος. Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε φάση που δικαιώνεται η αριστερά. Έλεγε ότι είναι σημαντικό το όνομα, αλλά πρέπει να βρούμε μία λύση. Δεν είναι σοβαρό μία χώρα να μην μπορεί να λύσει το θέμα αυτό, πολύ περισσότερο όταν έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα στην Ανατολή».

Όσο για τον ανταγωνισμό με τη Βουλγαρία, δήλωσε ότι «πρέπει να δούμε μία αντίληψη συνανάπτυξης με τη Βουλγαρία. Γιατί να έχουμε τη λογική του φορολογικού ανταγωνισμού; Ναι χρειαζόμαστε τους φόρους για την κοινωνική πολιτική, αλλά και να επενδύσουμε στην ανάπτυξη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου