Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Επιθετικά ελικόπτερα τουρκικής κατασκευής έριξε η Άγκυρα στην μάχη της Αφρίν!


Το 75% των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις στο Καντόνι του Αφρίν είναι τουρκικής κατασκευής, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου T-155 Firtina των 155χλστ/52, πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών T-122 Sakaraya των 122 χλστ, τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15 (ACV-AIFV, ACV-AAPC), θωρακισμένα οχήματα 4×4 τύπου Cobra I, οχήματα MRAP τύπου Kirpi, χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού και της τουρκικής Αεροπορίας.


Επίσης το επιθετικό ελικόπτερο T-129A EDH  έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην Συρία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 24 Ιανουαρίου όταν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κατά στόχων στην συνοριακή περιοχή Hajji Iskandar στα νοτιοδυτικά του Καντονιού του Afrin.


Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το τρίκανο πυροβόλο Μ197 των 20 χλστ/102 με αναχορηγία 500 φυσιγγίων, ρουκέτες των 70 χλστ (2.75 in) και κατευθυνόμενες με δέσμη laser ρουκέτες τουρκικής κατασκευής τύπου CİRİT των 70 χλστ με εμβέλεια 1,5-8 χλμ.

Η συγκεκριμένη έκδοση των ελικοπτέρων μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει πιστοποιηθεί και στην χρήση πυραύλων Mizrak-U και AGM-114 Hellfire II.


Τα ελικόπτερα κινηματογραφήθηκαν από το τηλεοπτικό συνεργείο του πρακτορείου Anadolou τις πρωινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου και από Κούρδους μαχητές στις 26 ή 27 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της ημέρας στην περιοχή Hajji Iskandar όπου και αποπειράθηκαν να τα καταρρίψουν με πυρά ελαφρών όπλων την ώρα που τα δύο τουρκικά ελικόπτερα εφορμούσαν κατά των στόχων του σε χαμηλό ύψος χρησιμοποιώντας το τρίκανο πυροβόλο τους.

Τα ελαφρά κουρδικά όπλα (βασικά ΑΚ-47) δεν κατάφεραν να διατρήσουν την θωρακισμένη καμπίνα των τουρκικών ελικοπτέρων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα τουρκικά ελικόπτερα ίπτανται πολύ χαμηλά για να αποφύγουν βολές από ΜANPADS.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου