Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Σκληρές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σε Χίο και Λέσβο


Ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μπήκε στο FIR Αθηνών λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή της Λέσβου, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά ετοιμότητας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Όταν οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των Ελλήνων ομολόγων τους, ξεκίνησε αερομαχία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το τουρκικό ζεύγος πρέπει να αποτελούνταν από σχετικά άπειρους χειριστές καθώς σύντομα οι Έλληνες πήραν το τακτικό πλεονέκτημα αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν προσωρινά, όπως αποδείχτηκε.

Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο ζεύγος τουρκικών μαχητικών μπήκε και πάλι στο FIR Αθηνών, αυτή τη φορά στην περιοχή της Χίου, όπου όμως ένα δεύτερο ζεύγος ελληνικών μαχητικών ετοιμότητας τους περίμεναν. Εκεί σημειώθηκε και δεύτερη εμπλοκή, η οποία ήταν σύντομη. Η Άγκυρα όμως έστειλε στο Αιγαίο και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235.

Συνολικά, η Τουρκία έστειλε 4 αεροσκάφη της στο Αιγαίο σήμερα, τα οποία σημείωσαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Οι 31 από αυτές έγιναν από τα CN-235.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου