Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τί πρέπει να περιλαμβάνει ένα σωστό ισορροπημένο πρωινό γεύμα;


Ένα σωστό πρωινό γεύμα είναι ένδειξη μιας μέρας που έχει πολλές πιθανότητες να κυλίσει ομαλά, μιας και όταν είμαστε χορτάτοι και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, έχουμε καλύτερη διάθεση και συγκέντρωση, όπως και την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ένας καφές στα όρθια και ένα μπισκοτάκι ή μία τυρόπιτα στο χέρι, δεν είναι σε καμία περίπτωση η σωστή επιλογή. Ξέρετε, όμως, τι πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό σας;

Στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής ένα καλό πρωινό για κάθε ηλικία, από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες, πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός, όπως υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο, ενώ δεν αποκλείονται και τα καλά σάκχαρα, για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις. Στα υπέρ συγκαταλέγεται ότι αυτές οι τροφές μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο, βάζοντας φρένο στα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα. Ας δούμε πώς μεταφράζονται όλα αυτά σε ένα τραπέζι πρωινού:

* Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες λαμβάνετε από τις τροφές ολικής άλεσης, όπως το ψωμί και οι φρυγανιές, τα φρέσκα φρούτα, τις Νιφάδες Βρώμης fytro, το Muesli fytro που συνδυάζει νιφάδες βρώμης, σίκαλης και καλαμποκιού με αποξηραμένα φρούτα, αλλά και τις τραγανές μπουκιές δημητριακών Crunchy Muesli fytro με βρώμη και σοκολάτα ή με βρώμη και μέλι που είναι και gluten free για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη.


* Πρωτεΐνες και ασβέστιο παίρνουμε από το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά και τους ξηρούς καρπούς. Όμως, πολλές φορές τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα το γάλα μάς προκαλούν φουσκώματα ακόμα κι αν δεν έχουμε δυσανεξία στη λακτόζη. Για όλους εμάς, λοιπόν, που θέλουμε να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι γάλα ή ένα λαχταριστό smoothie, υπάρχει η λύση του φυτικού γάλακτος. Το Ρόφημα Σόγιας fytro εκτός του ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, δεν περιέχει λακτόζη και γλουτένη. Δίπλα του και το Ρόφημα Αμυγδάλου fytro, που είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες, έχει χαμηλά λιπαρά και δεν περιέχει γλουτένη και λακτόζη.

* Τέλος, για να δώσετε γλυκιά νότα στο πρωινό σας, μπορείτε να πείτε ναι ακόμα και σε μια καλή μαρμελάδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων και φρουκτόζη. Οι Μαρμελάδες fytro κυκλοφορούν σε 5 αγαπημένες γεύσεις -φράουλα, ροδάκινο, βύσσινο, βερίκοκο, βατόμουρο- και ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Κι αν είσαστε από εκείνους που πίνουν το καφεδάκι τους μέτριο ή γλυκό, αντικαταστήστε την κρυσταλλική ζάχαρη με Καστανή ή Μαύρη Ζάχαρη fytro.

Προτάσεις πρωινού
1. Φτιάξε ένα λαχταριστό smoothie με 1 μπανάνα, 5 φράουλες ή 1 μεγάλο ροδάκινο, 1 φλιτζάνι Ρόφημα Σόγιας ή Αμυγδάλου fytro, 1 κουτ. σούπας Πίτυρο Βρώμης fytro και λίγη κανέλα. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μούλτι, σερβίρετε σε ποτήρι και απολαμβάνετε!
2. Ανακάτεψε σε ένα μπολ γιαούρτι με 5 κουτ. σούπας Crunchy Muesli fytro με σοκολάτα και 2 ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
3. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα μπολ με 5 κουτ. Σούπας Νιφάδες Βρώμης fytro, 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα berries χωρίς ζάχαρη και 1 ποτήρι Ρόφημα Σόγιας ή Αμυγδάλου fytro.
4. Ανακατέψτε μέσα σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 5 κουτ. σούπας Muesli fytro, 2 κουτ. σούπας κορινθιακή σταφίδα και 1 κουτ. γλυκού μέλι.

Extra tips
* Το πρωινό θα πρέπει να είναι γύρω στις 300-400 θερμίδες, ειδικά αν γυμνάζεστε. Αν πάλι θέλετε να χάσετε βάρος, καλό είναι να μην ξεπερνάει τις 300 θερμίδες.
* Η ιδανική ώρα για το πρωινό είναι γύρω στα 30 λεπτά αφότου ξυπνήσετε. Προσπαθήστε να αφιερώνετε χρόνο στο πρωινό σας γεύμα (περίπου 20 λεπτά) και να μην το καταναλώνετε βιαστικά, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι για να προλάβετε θα πρέπει να ξυπνήσετε νωρίτερα.
* Αν γυμνάζεστε το πρωί φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει το πρωινό σας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την άσκηση, αλλά ποτέ μην γυμνάζεστε με άδειο στομάχι από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου