Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Θ.Φωτίου: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «στέγη και εργασία για τους άστεγους»


Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έστειλε πρόσκληση για το πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους».

Με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο, η αναπληρώτρια υπουργός, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, απηύθυνε κάλεσμα προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να υποβάλουν, μεμονωμένα ή συνεργαζόμενοι, αιτήσεις για τη χρηματοδότηση σχεδίων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η 30ή Μαρτίου 2018.


Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης. Το πρόγραμμα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:

Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων ή υπνωτήρια.

Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία).

Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.

Άτομα που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που καλούνται να υποβάλουν αίτηση, συμπράττουν με Διαχειριστή Φορέα, ο οποίος δύναται να είναι Αναπτυξιακή Επιχείρηση Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού ή Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση ή πιστοποιημένο από το υπουργείο Εργασίας Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο αποδεδειγμένα δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών για την ομάδα στόχο.

Φορέας διαχείρισης του προγράμματος είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑ∆).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου