Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Π. Καμμένος: «Η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου αποτελεί άξονα σταθερότητας»


Την πρόθεση της Ελλάδας για μια αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία με τον Λίβανο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βηρυτό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Λίβανο, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Στρατηγό Μ. Αούν, τον Πρωθυπουργό Σ. Χαρίρι, τον Πρόεδρο της Βουλής Μουσταφά Μπέρι και τον υπουργό Άμυνας Γιακούμπ Τιάντ Ελ Σαράφ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» που βρίσκεται  στον όρμο της Βηρυτού στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «UNIFIL».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου σημείωσε ότι με τον Λιβανέζο ομόλογο του προωθούν μια πολύ στενή διμερή συνεργασία, αλλά και τριμερή με την Κύπρο. «Προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί έναν άξονα σταθερότητας για την ευημερία όλης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου για τη φιλοξενία και τη φιλία τους προς τη χώρα μου και τον ελληνικό λαό. Με τον Εξοχότατο Υπουργό Άμυνας επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά τους ισχυρούς και αέναους δεσμούς που μας ενώνουν από τις απαρχές του πολιτισμού. Η παρουσία μας στο Λίβανο δεν είναι απλή διπλωματική αποστολή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε το λαό αυτής της χώρας για το θάρρος του, την ανθρωπιά του και το πνεύμα ανεκτικότητάς του και για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεισφορά του στις προσπάθειες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός του Λιβάνου, με το παράδειγμά του, δείχνει στον κόσμο ότι η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος μπορούν να γίνουν μία περιοχή εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης. Επιπλέον, ο λαός του Λιβάνου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες θα έπρεπε να ενεργούν απέναντι στον πόνο των ανθρώπων, στα θύματα πολέμου και στην καταστροφή.

Σήμερα το πρωί είχα το προνόμιο να γίνω δεκτός από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μεταφέρω το σεβασμό και την εκτίμηση της ελληνική κυβέρνησης προς το λαό του Λιβάνου, καθώς και την απόφασή μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία.

Στη συνάντηση με τον συνάδελφό και φίλο μου Yaacoub El Sarraf, είχα την ευκαιρία να προσκαλέσω το Λίβανο να γίνει ενεργό μέλος των περιφερειακών σχεδίων συνεργασίας, να επαναλάβω την υποστήριξή μας στη σταθερότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου, μέσω αναβαθμισμένης ελληνικής συνεισφοράς στην Ναυτική Δύναμη UNIFIL, καθώς και την ετοιμότητά μας να μοιραστούμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου τη στρατιωτική τεχνογνωσία μας μέσω φοίτησης στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές, εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Εξετάσαμε επιπλέον τρόπους για αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας, καθώς και το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να κινητοποιήσουμε περαιτέρω Οργανισμούς προς υποστήριξη του Λιβάνου. Ως δείγμα της ισχυρής πολιτικής μας βούλησης να επαυξήσουμε τη συνεργασία μας μονογράψαμε σήμερα μία Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα διεξαχθούν τρία μεγάλα διεθνή Συνέδρια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τους διεθνείς και ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους μας να προσεγγίσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Λιβάνου, το ζήτημα των προσφύγων, καθώς και τη σταθερότητα και την εδαφική του ακεραιότητα, ως αναπόσπαστα τμήματα του οικοδομήματος της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι καθήκον όλων μας, των μελών της διεθνούς κοινότητας και των φίλων της Δημοκρατίας του Λιβάνου και του λαού της, να βεβαιωθούμε ότι η χώρα σας θα επιτύχει στην προσπάθειά της και θα ορίζει το πεπρωμένο της για τις επόμενες δεκαετίες.

Με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου αρχίζουμε να χτίζουμε μία πολύ στενή διμερή συνεργασία, αλλά και τριμερή με την Κύπρο. Προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί έναν άξονα σταθερότητας για την ευημερία όλης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Η ντροπή του πολιτικού κόσμου.
  Κορυφαίος πολιτικός απατεώνας.
  Αρχιψευταράς, συναγωνίζεται τον Τσίπρα.

  Το παίζει υπερπατριώτης.
  Πάμπλουτος αν και δεν εργάσθηκε.
  Τζογαδόρος, χαρτοπαίκτης, θαμώνας καζίνο.

  Ανίκανος να παράγει πολιτική.
  Δεν έχει μέχρι τώρα παρουσιάσει καμία πολιτική πρόταση.
  Θρασύτατος.

  Χαμηλής νοημοσύνης, συκοφάντης,
  υβριστής (έχει καταδικαστεί , αλλά με τα εκατομμύρια που του άφησε ο πατέρας του, εξαγοράζει τις ποινές και κυκλοφορεί ελεύθερος).
  Φαιδρός έως γελοίος, καρναβαλίζεται όλο τον χρόνο.

  Ντύνεται με στολές στρατηγού, αεροπόρου, αλεξιπτωτιστή, καταδρομέα.....), ανίκανος, αυθάδης, ανεύθυνος.
  Επικίνδυνος γιά τον τόπο.

  Φοβάται τις εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή.
  Θα λογοδοτήσει σύντομα γιά τις σχέσεις του με τον υπόκοσμο, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή