Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ετοιμασίες Ισραήλ για γενικευμένη σύρραξη με τη Χεζμπολάχ: Μεταφέρει αντιβαλλιστικά συστήματα


Για πόλεμο με την σιιτική φιλο-ιρανικη οργάνωση της Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου ετοιμάζεται το Ισραήλ, σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις τόσο με τη Συρία όσο φυσικά και με το Ιράν είναι ιδιαίτεα τεταμένες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Jerusalem Post, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σημαντική ενίσχυση των αντιβαλλιστικών συστοίχων του ισραηλινού στρατού, (Iraon Dome) στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, προκειμένου να είναι έτοιμα να αναχαιτίσουν τις 150.000 ρουκέτες (!) που διαθέτει η Χεζμπολάχ σύμφωνα με τις ισραηλινές εκτιμήσεις.

Ενισχύσεις έχουν καταγραφεί ότι κινούνται στην πόλη Baka al-Gharbiya, ενώ άλλοι έχουν αναρτήσει φωτογραφίες που δείχνουν φορτηγά τα οποία μεταφέρουν τα αντιβαλλιστικά συστήματα να κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους του βόρειου Ισραήλ.

Το Iron Dome προορίζεται για την αναχαίτιση ρουκετών μικρού βεληνεκούς, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η Χαμάς αι η Χεζμπολάχ, αλλά υπάρχουν ακόμη δύο συστήματα που καλύπτουν μεγαλύτερες εμβέλειες το Arrow για μεγάλης ακτίνας βαλλιστικούς πυραύλους που μπορεί να προέλθουν από το Ιράν και το David’s Sling για μέσου βεληνεκούς πυραύλους με ικανότητα  αναχαίτισης από τα 40 έως τα 300 χλμ. ενδεχομένως σαν τους εκτοξευτές που μπορεί να έχει εγκαταστήσει η οργάνωση του νοτίου Λιβάνου εγκαταστήσει στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι η IAF προκάλεσε μεγάλες απώλειες μεταξύ των συριακών και ιρανικών δυνάμεων κατά τις επιδρομές του Σαββάτου.

«Καταστήσαμε σαφές σε όλους ότι οι κανόνες εμπλοκής μας δεν πρόκειται να αλλάξουν καθοιονδήποτε τρόπο. Θα συνεχίσουμε να κτυπάμε εκείνους που επιχειρούν να μας βλάψουν. Αυτή είναι η πολιτική μας και αυτή θα παραμείνει», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Netanyahu.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου