Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κύπρος: Τουρκικά πολεμικά σκάφη έδιωξαν ρωσικό πλοίο - Το Ισραήλ με αεροσκάφος ELINT παρακολουθεί τον τουρκικό Στόλο


Ότι θέλουν φαίνεται πως κάνουν τα πλοία που έχει στείλει το τουρκικό Ναυτικό στην κυπριακή ΑΟΖ  και που βρίσκονται στο τεμάχιο «3» κοντά στον στόχο «Σουπιά», εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ειδικότερα το τελευταίο πολύ λίγο δείχνει να τους απασχολεί.

Τα σκάφη δείχνουν την πειρατική τους συμπεριφορά, όχι μόνο εμποδίζοντας το «Saipem 12000» να προχωρήσει, παραμένοντας ουσιαστικά "εγκλωβισμένο" αλλά και διώχνοντας άλλα πλοία από την περιοχή.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος»  σήμερα το πρωί τα τουρκικά πολεμικά, ανάγκασαν το ρωσικό Ro-Ro πλοίο «Sparta» που απέπλευσε από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας με προορισμό την Ρωσία, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί  περίπου 20 ναυτικά μίλια νοτιότερα της κανονικής του πορείας κατά μήκος των νότιων ακτών της Κύπρου.

Το μεσημέρι, εξανάγκασαν σε αλλαγή πλεύσης και το υπό σημαία νήσων Κομόρος φορτηγό πλοίο «Atlas Sema» που κατευθύνεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, να αλλάξει πορεία και να κινηθεί νοτιότερα κατά 10 ν.μιλια όταν πλησίασε την περιοχή του στόχου «Σουπιά».

Στο μεταξύ, για περίπου τέσσερις ώρες από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, ισραηλινό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών εδάφους/επιφανείας  Gulfstream G650 που φέρει εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου της  IAI EL/I-3001  πετούσε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, σε πολύ μεγάλο ύψος -της τάξης των 43.000 ποδών-, σε περιοχές δυτικότερα αυτής που βρίσκονται τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου