Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γ. Σταθάκης: «Εθνική στρατηγική η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών»


«Εθνική στρατηγική» αποτελεί η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ONEclickL.I.S.» που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην παλιά Βουλή.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε σημαντικές δραστηριότητες που πλέον έχουν πάρει «ηλεκτρονική μορφή», όπως είπε χαρακτηριστικά, και στάθηκε συγκεκριμένα στις «... υπηρεσίες Taxis που διαρκώς εμπλουτίζονται και καλύπτουν ευρύτερο φάσμα διαδικασιών, την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τη ρύθμιση οφειλών, την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και την προσπάθεια που γίνεται για να υπάρξουν διασυνδέσεις ανάμεσα σε όλες αυτές τις πλατφόρμες».

Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα «Εξοικονομω κατ΄οίκον 2» που συνδέεται με πολλές πλατφόρμες. «Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η λειτουργία του, την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε τρεις ημέρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Συγκεκριμένα 20.000 νοικοκυριά μπήκαν στο πρόγραμμα, 12.000 έχουν ήδη εγκριθεί. Έχει απορροφηθεί σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού, 172.000.000, το οποίο προσαυξήσαμε κατά 20% λόγω της αυξημένης ζήτησης. Η αξιοπιστία φαίνεται από το γεγονός ότι στο αντίστοιχο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 1» είχαν χρειαστεί 18 μήνες για να δεσμευτεί το αντίστοιχο ποσό. Το νέο σύστημα αποδείχθηκε ταχύτερο, αποτελεσματικότερο, διαφανές, ακυρώνοντας κάθε πιθανότητα επιλογής με άλλα διαφανή. Επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με ορθολογικό τρόπο όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί» είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το Κτηματολόγιο ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που προωθείται με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών. «Στον ηλεκτρονικό χάρτη της Επικράτειας σύντομα θα προστεθούν τα εμπράγματα δικαιώματα του κάθε ενός σημείου. Έτσι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις επιτρεπόμενες χρήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή βοηθά και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών "e-πολεοδομία 3" όπου κάθε δήμος αποτυπώνει την πολεοδομική του κατάσταση»

Όσον αφορά τους «οικοδεσπότες» του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Με το ΤΕΕ υπάρχει στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς. Αποτελεί φορέα που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση σημαντικών ηλεκτρονικών και ψηφιακών δραστηριοτήτων. Τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την έκδοση οικοδομικών αδειών (τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και η σχετική υπουργική απόφαση), την πλατφόρμα επιλογής των ελεγκτών δόμησης, την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου και την ηλεκτρονική καταγραφή των αυθαιρέτων μετά την 28/7 του 2011».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, καθώς από τις 25 Μαϊου ξεκινά η εφαρμογή του νέου κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία τους. «Σ΄ένα πλαίσιο που διαρκώς γίνεται πιο προστατευτικό, είναι προφανές ότι απαιτείται ειδική μέριμνα για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Τέλος, κλείνοντας, τόνισε: «Το υπουργείο μας ανέλαβε την οργάνωση όλων των διαθέσιμων δεδομένων, τόσο για τη χωροταξία όσο και τα γεωφυσικά δεδομένα, υπό το καθεστώς μιας ειδικής γραμματείας που ιδρύθηκε με αποκλειστικό αντικείμενο την αξιοποίηση των ψηφιακών δεδομένων, όλων των κατηγοριών. Είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στην ιδέα μιας εθνικής στρατηγικής σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου