Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ οδηγούν τον πλανήτη στον Γ' ΠΠ» - Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ ελέω... Πομπέο!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο διορισμός του Μάικ Πομπέο στην θέση του Ρεξ Τίλερσον ως νέου Αμερικανού ΥΠΕΞ φαίνεται πως θα φέρει την οριστική διαρραγή των αμερικανοτουρκικών σχέσεων καθώς ο πρώην διευθυντής της CIA είναι δηλωμένος εχθρός του Ρ.Τ.Ερντογάν τον οποίο και έχει χαρακτηρίσει ως «ισλαμιστή δικτάτορα».

Ο Τούρκος πρόεδρος πριν από λίγο δήλωσε πως «οι αμερικανικές βάσεις που χτίζονται στη Συρία μπορεί να αποτελέσουν το «φιτίλι που θα ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην αμερικανική πρωτεύουσα, ακολουθεί την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος, δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης. 

Μιλώντας στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στην Άγκυρα για να τον ακούσει, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αναρωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ χτίζουν βάσεις στη Συρία και κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Όπως επισήμανε μάλιστα, απηύθυνε αυτό το ερώτημα και στον Ρεξ Τίλερσον, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Δεν είναι εφικτό πάντως να λάβει απάντηση πλέον, καθώς ο νέος ΥΠΕΞ είναι ο Μάικ Πομπέο

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία» γεγονός που μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. 

Το ερώτημα που προκύπτει, συνέχισε ο Ερντογάν, είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου εκτός από τουρκικές δυνάμεις υπάρχουν δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν.

«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, παγώνοντας το κοινό.

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες, ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στην Συρία, αλλά κι άλλα ζητήματα.

Ο Πομπέο είχε περιγράψει την Τουρκία, σε tweet του στις 16 Ιουλίου του 2017 ως μια «ολοκληρωτική ισλαμιστική δικτατορία», προσθέτοντας ειρωνικά ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι τόσο δημοκρατική όσο και το Ιράν…

Καθώς η τουρκική απόπειρα πραξικοπήματος είχε αρχίσει να καταρρέει στις 15 Ιουλίου του 2016 ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif, είχε σχολιάσει ότι ο τουρκικός λαός υπερασπίζεται τη δημοκρατία του και αντιμετωπίζει το στρατό.

«Η ηρωική άμυνα για δημοκρατία και της εκλεγμένης κυβέρνησής τους αποδεικνύει ότι τα πραξικοπήματα δεν έχουν θέση στην περιοχή μας και είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν», είχε πει ο Zarif στις 16 Ιουλίου.

Δύο ώρες αργότερα ο Πομπέο είχε σχολιάσει:

«Η ιρανική κυβέρνηση είναι τόσο δημοκρατική όσο και αυτή του Ερντογάν. Πρόκειται και για δύο ολοκληρωτικές ισλαμιστικές δικτατορίες»..

Μετά την αναρρίχηση του στο αξίωμα διευθυντή της CIA ο Πομπέο διέγραψε την συγκεκριμένη ανάρτηση. Της διαγραφής όμως ακλούθησε μια προβληματική, έως καταστροφική συνάντηση με τν Τούρκο πρόεδρο πριν από ένα χρόνο το Φεβρουάριο του 2017.

Ο Ερντογάν τότε αναγκαστικά τον είχε δεχθεί για να του θέσει το θέμα της αμερικανικής υποστήριξης στο YPG/SDF και από ότι φαίνεται δεν θα γλιτώσει εύκολα από τον συγκεκριμένο Αμερικανό αξιωματούχο. Τώρα θα πρέπει  να δέχεται και ως υπουργό Εξωτερικών!

Αν δούμε τα μηδαμινά αποτελέσματα που προέκυψαν από εκείνη την επίσκεψη (από τότε ο Ερντογάν έχει πολλές φορές κατηγορήσει τη CIA ότι συνεχίζει να εξοπλίζει τους Κούρδους) τότε το μέλλον των ήδη τεταμένων αμερικανο-τουρκικών σχέσεων δεν αναμένεται αισιόδοξο.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Όλοι στη Θεσσαλονίκη! Συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


    «Καλούνται οι Έλληνες Πατριώτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και αμέσως μετά το πέρας της παρελάσεως στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, με σκοπό την ειρηνική διαδήλωση υπέρ των δύο Αιχμαλώτων αδερφών μας, αιχμαλωσία που είναι το απότοκο της ανύπαρκτης Εθνικής Στάσης και Αξιοπρέπειας των Πολιτικών Ταγών μας εδώ και χρόνια».






    Και να απαιτηθεί από την κυβέρνηση, να πράξει όπως ορίζουν οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, κάτι το οποίο δεν έχει πράξει έως σήμερα!


    Καλλιόπη Σουφλή




    Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν αιχμάλωτοι -άγνωστο μέχρι πότε- στις φυλακές της Αδριανούπολης, διοργανώνεται την Κυριακή 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.


    Μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο, καλούνται όλοι να διαδηλώσουν υπέρ των στρατιωτικών μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Το κάλεσμα απευθύνει η σελίδα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο: «Συμπαράσταση στους Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην εχθρική Τουρκία».

    Στο κάλεσμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    «Καλούνται οι Έλληνες Πατριώτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και αμέσως μετά το πέρας της παρελάσεως στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, με σκοπό την ειρηνική διαδήλωση υπέρ των δύο Αιχμαλώτων αδερφών μας, αιχμαλωσία που είναι το απότοκο της ανύπαρκτης Εθνικής Στάσης και Αξιοπρέπειας των Πολιτικών Ταγών μας εδώ και χρόνια».

    Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου προηγήθηκε συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Ορεστιάδα με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    https://www.youtube.com/watch?v=hF1cgzAbpbM

    ΑπάντησηΔιαγραφή