Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του στον Ερντογάν για την εισβολή στην Αφρίν


Την «ανησυχία» για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Τουρκία στο Αφρίν εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπογράμμισε «την ανάγκη να επιτραπεί η πλήρης πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε χθες με τον Τούρκο ηγέτη, την «ανησυχία» του Παρισιού για την επίθεση αυτή, «την ανάγκη να επιτραπεί η πλήρης πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό και να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη μάχη κατά του Νταές που είναι για τη Γαλλία ζήτημα εθνικής ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «υπογράμμισε πως η Γαλλία εξέφρασε πολύ σαφώς την ανησυχία της από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στο καντόνι Αφρίν, την ανάγκη να επιτραπεί η πλήρης πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό και να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη μάχη κατά του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος] που είναι για τη Γαλλία ζήτημα εθνικής ασφαλείας».

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να εκδιώξει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μιας πολιτοφυλακής που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα αλλά είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της Σύροι αντάρτες πήραν την περασμένη Κυριακή το έλεγχο όλου του θυλάκου.

«Λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης, και της συνεχόμενης κλιμάκωσης στις επεμβάσεις της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε το σύνολο των δρώντων επί του εδάφους να σεβαστούν χωρίς καθυστέρηση τη διακοπή των εχθροπραξιών σε όλη τη Συρία και να οικοδομήσουν μια βιώσιμη πολιτική επίλυση», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Σε αυτή τη βάση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, σε συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, ότι οι εις βάθος και εντατικές ανταλλαγές θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες για τη Συρία. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να συνεχιστεί ο στενός διάλογος με την Τουρκία για την κατάσταση ανοικτά της Κύπρου και στο Αιγαίο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Δυσαρέσκεια Ερντογάν

Ο Ερντογάν από την μεριά του δήλωσε Μακρό ότι είναι ενοχλημένος για τους αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας του στην περιοχή του Αφρίν.

Από τις χώρες της Δύσης, η Γαλλία είναι μία από αυτές που έχουν επικρίνει με τον εντονότερο τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού στο Αφρίν. Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Γαλλία κάλεσαν την Τουρκία να διακόψει τις επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία, με βάση το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την εκεχειρία σε όλη τη Συρία. Από την απόφαση αυτή εξαιρούνταν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα και συνεργαζόμενων οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Άγκυρα, που θεωρεί τις YPG τρομοκρατική οργάνωση, απέρριψε τις εκκλήσεις των δύο συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι δίνει «λανθασμένες πληροφορίες» για το ζήτημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου