Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

«Μπλοκ» Ελλάδας - Κύπρου και Τουρκίας κατά της απέλασης Ρώσων διπλωματών


Ένα άτυπο «μπλοκ» έχουν σχηματοποιήσει Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία διαφοροποιούμενες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟΪκές χώρες αναφορικά με το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων εξαιτίας της υπόθεσης Σκριπάλ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες από το ΥΠΕΞ ούτε η Ελλάδα προτίθεται να προβεί σε απέλαση Ρώσων διπλωματών με τις τρεις χώρες ουσιαστικά να ευθυγραμμίζονται σε μια κοινή στάση η κάθε μια για τους δικούς της βέβαια λόγους.

Νωρίτερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Beşir Atalay. Είχε δηλώσει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να απελάσει κανένα Ρώσο διπλωματικό υπάλληλο ενώ το ίδιο επιβεβαίωσε και η Κύπρος μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου.


Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου η κυπριακή κυβέρνηση συντάσσεται με τα Συμπεράσματα και τις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά δεν προχωρεί σε απελάσεις διπλωματών,.

Με την δήλωση αυτή, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, για απέλαση Ρώσων διπλωματών.

«Συγκαταλέγεται η Κύπρος στις 14 χώρες, που δεν θα πάρουν τέτοια μέτρα. Αυτή ήταν και η θέση της Κύπρου στην COREPER, ότι συντασσόμαστε, αλλά η χώρα μας δεν είναι σε θέση να πάρει μέτρα για χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Προδρόμου.

Προκλητικές δηλώσεις από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας: «Η υπομονή μας με τον Πούτιν εξαντλείται»

Στο μεταξύ η Βρετανία φαίνεται πως οδηγεί στην κατάσταση στα άκρα αναφορικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε σήμερα πως «όλος ο κόσμος» τάσσεται μαζί με τη Βρετανία γύρω από την δηλητηρίαση με το νευροτοξικό παράγοντα του πρώην Ρώσου πράκτορα Σκριπάλ για συνεχίσει απειλητικά λέγοντας πως η  υπομονή της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στον Β.Πούτιν εξαντλείται, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει τι θα γίνει όταν αυτή εξαντληθεί.

«Η υπομονή της παγκόσμιας κοινότητας εξαντλείται με τον πρόεδρο Πούτιν και τις ενέργειές του και το γεγονός ότι σε όλο το ΝΑΤΟ σε όλη την ΕΕ τα κράτη στέκονται αλληλέγγυα στη Βρετανία, σκέφτομαι ότι αυτό είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε να έχουμε», είπε  Βρετανός υπουργός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου