Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η δημοκρατία θριαμβεύει στην Τουρκία – Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα λογοκρίνει πλέον και το internet


Μαθήματα… δημοκρατίας από την Τουρκία, καθώς το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο με τον οποίο δίνεται στο Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο η δικαιοδοσία να μπλοκάρει το περιεχόμενο που αναρτάται στο διαδίκτυο.

Πλέον εκτός από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, η λογοκρισία θα εφαρμοστεί και στο διαδίκτυο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία της αντιπολίτευσης. Ο νόμος εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (21.03.2018) με ψήφους 205 υπέρ έναντι 18 κατά και επεκτείνει τις αρμοδιότητες του RTÜK και στο οπτικοακουστικό υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο.

Στο εξής θα υποχρεώνονται οι οργανισμοί –τοπικοί ή διεθνείς– που επιθυμούν να μεταδώσουν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο να λάβουν άδεια από το RTÜK, το οποίο κατά συνέπεια θα έχει τη δυνατότητα να το μπλοκάρει ή να το απαγορεύσει.

Η διάταξη αυτή αφορά κυρίως τα μέσα ενημέρωσης που έκλεισαν από τις αρχές στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, και τα οποία επέλεξαν να μεταδίδουν μέσω του διαδικτύου για να παρακάμψουν την απαγόρευση.

Διορισμοί… κατευθείαν από τον Ερντογάν

Η ραδιοτηλεοπτική αρχή στην Τουρκία είναι αυτόνομη, όμως τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου διορίζονται από το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η αντιπολίτευση και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ενίσχυση του ελέγχου της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης ενόψει των κρίσιμων τοπικών, βουλευτικών και προεδρικών εκλογών του 2019. «Καθώς πλησιάζουν (οι εκλογές) η εξουσία σφίγγει τα λουριά. Μπλοκάρει όλα τα μέσα που έχει η αντιπολίτευση για να αναπνέει και να εκφράζεται» σχολίασε στο Twitter ο Μπαρίς Γιαρκαντάς, βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) καταγγέλοντας την «πιο αισχρή λογοκρισία».

Αυτός ο νόμος «μπορεί να καταντήσει την Τουρκία μια χώρα πλήρως κλειστή προς το εξωτερικό, όπως η Βόρεια Κορέα», είπε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάρο Παϊλάν, βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Όπως είπε, το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και στο Netflix ή στο YouTube, εφόσον προσφύγει κάποιος καταγγέλοντας το περιεχόμενό τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου