Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πολίτες ύψωσαν την ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς στα Δωδεκάνησα που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία!

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας

Την ελληνική σημαία ύψωσαν στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και της οποία η ελληνική κυριαρχία αμφισβητείται από την Άγκυρα, βάσει των όσων απάντησε στην τουρκική Βουλή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, τρεις Έλληνες από τους Φούρνους Κορσεών.

Περιελήφθη στην λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με 25 νησιά και 127 νησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές μη καθορισμένης κυριαρχίας οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι ολόκληρο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας το οποίο αποτελείται από τα εξής νησιά ή νησίδες: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Συχνά, τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν διελεύσεις επάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάς για να τεκμηριώσουν την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία ελληνική σημαία στο νησί.

Η νήσος Ανθρωποφάγος διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών.

Πρόκειται για μία εξέλιξη ανάλογη με αυτή των Ιμίων το 1996. 

Σκάφη του ΠΝ και του Λιμενικού περιπολούν στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση τουρκικών πολιτικών ή στρατιωτικών μέσων για επανάληψη της προβοκάτσιας του 1996.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου