Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 8 Απριλίου 2018

«Τσιφλίκι» του θέλει την Μεσόγειο ο Ρ.Τ. Ερντογάν - NAVTEX από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι την Συρία!


Για άλλη μια φορά η τουρκική πρακτική συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στην περιοχή προωθώντας την αναθεωρητική της ατζέντα.

Μετά την «βόμβα» του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους χάρτες για το «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο για το 2018 αλλά και την επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν (λόγω της εμπλοκής του Παρισιού στην Συρία και την υποστήριξη των Κούρδων τους οποίους η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες») έρχεται να ρίξει και άλλο «λάδι στην φωτιά» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Νέες παράνομες έρευνες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ από το ακρωτήριο του Απόστολου Ανδρέα μέχρι και την τουρκική ακτή στα σύνορα με την Συρία, ανήγγειλαν οι τουρκικές αρχές για το διάστημα από αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι το τέλος Απριλίου. 

Οι σεισμογραφικές έρευνες βάσει της τουρκικής NAVTEX 465/18 θα διενεργηθούν από το BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη TANUX-1 και  APOLLO. 

Οι Κυπριακές Αρχές με την NAVWARN 147/18 δήλωσαν ότι η NAVTEX 465/18 άφορα μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη επιχείρηση στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και συγχρόνως αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία έσπευσε να απαντήσει και με την NAVTEX 0467/18 απέρριψε την κυπριακή αναγγελία και βρήκε την ευκαιρία να εγείρει ζητήματα ακόμη και για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η «Κύπρος» που αναφέρεται στην Κυπριακή Οδηγία «δεν είναι το αυθεντικό συνεταιριστικό κράτος του 1960».

Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία «δηλώνει ότι ο όρος «Κύπρος» δεν συνιστά κάποια μορφή αναγνώρισης της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ούτε προκαταλαμβάνει τα τουρκικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συνθήκη Εγγυήσεων και Εγκαθίδρυσης του 1960. Οι προσπάθειες να νομιμοποιηθούν οι διεκδικήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης μέσω της NAVTEX είναι άκυρες και δεν γίνονται αποδεκτές από την Τουρκία…».

Νέο ραντάρ για το Αιγαίο αγοράζει η Τουρκία

Ένα νέο σύστημα ραντάρ, το Cospas-Sarsat Beacon, ετοιμάζεται να αγοράσει το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Θαλάσσιων Επικοινωνιών, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια του έμψυχου δυναμικού και των σκαφών στις θάλασσες της Τουρκίας, όπως αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ.

Το νέο αυτό ραντάρ με τη βοήθεια δορυφόρου θα καταγράφει και θα ενημερώνει για κάθε κίνηση που θα παρατηρείται στη θάλασσα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία προβαίνει σε αυτή την αγορά, επειδή αυξάνεται ο "ανταγωνισμός της κυριαρχίας" στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, μεταξύ Άγκυρας - Λευκωσίας και Αθήνας.

Το νέο σύστημα ραντάρ θα κοστίσει 3.6 εκατομμύρια λίρες (750 χιλιάδες ευρώ) και θα ενισχύσει την τεχνολογική «υπεροχή» της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου