Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ρωσικά Tu-22 στην αεροπορική βάση Hamedan στο Ιράν - Επιτροπή άμυνας της Δούμα προς ΗΠΑ: «Σας περιμένουμε»

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Σε βάσεις στο Ιράν έχουν ή πρόκειται να προσγειωθούν σύντομα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της διασποράς δυνάμεων της ρωσικής Αεροπορίας ενόψει αμερικανικού κτυπήματος στη Συρία.

Η Ρωσία ζητά από το Ιράν την αεροπορική βάση του Hamedan η οποία βρίσκεται στο δυτικό Ιράν και σε απόσταση 283 χλμ. νότια και δυτικά της Τεχεράνης.

Όπως αναφέρεται η Μόσχα δίνει ως αντάλλαγμα για την παροχή αεροπορικών διευκολύνσεων,  συστήματα S-400 και Pantsir S2E SAM!


Η συμφωνία κλείστηκε μεταξύ του Alexander Lavrentiev ειδικού απεσταλμένου του Πούτιν για την Συρία και του αντιναύαρχου Shamkhani εχθές στην Τεχεράνη.

Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πηγές ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22 Blinder έχουν ήδη προσγειωθεί στην ιρανική βάση.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά, Tu-22M3 ή Tu-95MS, καθώς επίσης και τα ιπτάμενα τάνκερ II-78,και πιθανόν μαχητικά και α/α πυροβολαρχίες για την προστασία τους, μεταφέρονται τώρα στο Ιράν.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά επιχειρούν αυτή την στιγμή από τις βάσεις στο Ένγκελς και το Μοντζόκ στη νοτιοδυτική Ρωσία ώστε τα αεροσκάφη να πρέπει να διανύσουν απόσταση 3.000 χλμ. περίπου ως την Συρία.

Η ανάπτυξη των ρωσικών βομβαρδιστικών στο Χαμαντάν περικόπτει την απόσταση, επιτρέπει τη μεταφορά μεγαλύτερου οπλικού φορτίου. Τον Αύγουστο του 2016 αδιευκρίνιστος αριθμός βομβαρδιστικών Tupolev Tu-22M3 και αεροσκαφών κρούσης Sukhoi Su-34 είχαν αναπτυχθεί στο Χαμαντάν.

Η Μόσχα δεν παραμένει άπραγη, ούτε ακόμα στις αμερικανικές δηλώσεις: 

Ο  αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ δήλωσε επίσης πως «Η Ρωσία είναι έτοιμη για αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και την περιμένει»:

«Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι στην περίπτωση που επιτεθούν. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, αντιαεροπορικές δυνάμεις, με πυραύλους S-300, S-400, και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir», ανέφερε για να συμπληρώσει:

 «Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα. Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», είπε στο πρακτορείο Sputnik.

Σε μια νεότερη εξέλιξη η Ρωσία έχει πρακτικά επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεως και ναυσιπλοΐας σε μεγάλη απόσταση από τις συριακές ακτές έχοντας εξαγγείλει ναυτικά γυμνάσια με πυραύλους, στοχεύοντας στην αποτροπή αεροπορικής επιδρομής από βρετανικά Tornado τα οποία ήδη βρίσκονται στην βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Ίδια αποτροπή ισχύει και για τα γαλλικά Rafale τα οποία ενδέχεται να φτάσουν και αυτά στην βρετανική βάση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου