Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Η Τουρκία φέρνει τη μεγάλη αποβατική άσκηση EFES απέναντι από τη Χίο και τις Οινούσσες - Ετοιμάζει επίδειξη δύναμης


Η Τουρκία φέρνει τη μεγάλη αποβατική άσκηση EFES απέναντι από τις Οινούσες δεσμεύοντας  σχεδόν ολόκληρη τη Χερσόνησο του Τσεσμέ ακριβώς απέναντι από τη Χίο.

Μέσω ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα ειδοποιεί για την πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής άσκησης (επιπέδου «Παρμενίων»), δεσμεύοντας περιοχές  μεταξύ 30 Απριλίου και 10 Μαΐου.

Πρόκειται για μια καθαρά επιθετική άσκηση μια  επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς τόσο το σημείο το οποίο έχει επιλεγεί όσο και το αντικείμενο έχει ως κύριο στόχο επιθετικές αποβατικές επιχειρήσεις.

Φυσικά που αλλού η Τουρκία μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες αποβατικές ενέργειες εκτός του Αιγαίου και της Κύπρου.

Μπορεί η άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου έχει προγραμματιστεί εντούτοις η τελική της φάση που θα γίνει παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν πρόκειται να αποτελέσει μια ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας να εμφανιστεί ως τοπική «υπερδύναμη» και η εκτέλεσή της δεν είναι άσχετη από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρόκειται να δεχθούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Κύπρο.

Την άσκηση EFES αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με άλλες αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικό διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου