Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δούρειος ίππος – Πέμπτη φάλαγγα των νεοταξιτών και οι μέθοδοι προπαγάνδας



Ο Δούρειος ίππος – Πέμπτη φάλαγγα των νεοταξιτών και οι μέθοδοι προπαγάνδας

Το κύριο όπλο που χρησιμοποιεί η Πέμπτη φάλαγγα για να επιβληθεί στα έθνη είναι η προπαγάνδα.

Προπαγάνδα ονομάζεται η μέθοδος της διάδοσης «ιδεών» μέσω επιτηδευμένων ψευδολογιών, παράλειψη αληθειών και γεγονότων, με σκοπό τη ποδηγέτηση της «μάζας» (όπως προκλητικά, αποκαλούν τους λαούς).

Η διάδοση της προπαγάνδας, βασίζεται σε συγκεκριμένη ψυχολογική τεχνική για να μπορεί το αποτέλεσμα, εκ των προτέρων, να είναι εξασφαλισμένο.

Τα ανθρωπάρια της Νέας Τάξης και του διεθνισμού, έχουν επεξεργαστεί μια ολόκληρη επιστημονική τεχνική (μέσα από κοινωνικά πειράματα και διάφορες επιστήμες που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως η κοινωνιολογία, οι Πολιτικές επιστήμες κ.λ.π.), προσπαθώντας να κάνουν πράξη τον Κοινωνικός Έλεγχος και τη χειραγώγηση των «μαζών».

Έτσι λοιπόν:

α) μεταδίδουν συγκεκριμένες ιδέες προς τη «λαϊκή μάζα»,

β) ωθούν τη «μάζα» να υιοθετήσει τις δικές τους «ιδέες»,

γ) η «μάζα», αυτοβούλως, δίνει το απαιτούμενο κύρος στις «ιδέες» τους, αφού έχει ασπασθεί την προπαγάνδα τους,

δ) δια μέσω αυτού του κύρους (που η ίδια «λαϊκή μάζα» έχει επικυρώσει), κινητοποιούν τον «όχλο» προς τον επιθυμητό σκοπό…

ε) προκαλούν το συναίσθημα της «μάζας» (θυμό, λύπη, υπερηφάνεια, οργή, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε περιπτώσεως….).

Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ



Όσο περισσότεροι τόσο ευκολότερα μεταδίδεται η προπαγάνδα ….

Γι αυτό οι Πέμπτη φάλαγγα χρησιμοποιεί την «αρχή της εξομοιώσεως»… Δηλαδή ο χαμαιλεοντισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Στους αγρότες θα μιλήσει ως αγρότης ή ως άτομο προερχόμενο από αγροτική οικογένεια, στους εργάτες, θα εμφανιστεί ως εργάτης και ούτω καθεξής, (άπειρα τα παραδείγματα από το χώρο του συνδικαλισμού και όχι μόνο…).

Η προσέγγιση γίνεται με αυτό τον τρόπο ώστε να μην υφίσταται χάσμα και δυσπιστία του κοινού προς τους προπαγανδιστές.

Η «εξομοίωση», είναι επιτυχημένη όταν και το παρουσιαστικό του προπαγανδιστή, συνάδει με το περιβάλλον…..

Πόσες φορές δεν έχουμε δει κατοίκους του Κολωνακίου ή των λοιπών «ευγενών» προαστίων να το παίζουν «παιδιά του λαού και της εργατιάς», με μακό και τζινάκι???

Πόσες φορές δεν έχουμε δει αυτούς τους «συμπονετικούς» και πάντα «καταδεκτικούς» ανθρώπους να συμπάσχουν με τη δυστυχία των συμπολιτών μας, χτυπώντας τους παρηγορητικά και πάντα «φιλικά» στη πλάτη??? (πισώπλατα, δηλαδή…)

Ω, ναι, είναι αυτοί, οι «δικοί μας άνθρωποι»…..



ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ




Η διάδοση της προπαγάνδας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η μάζα την αντιλαμβάνεται ως κάτι θετικό και συμφέρον.

Γι αυτό οι Πεμπτοφαλαγγίτες προτιμούν τις δήθεν τυχαίες συζητήσεις οι οποίες στήνονται εντέχνως… (συνήθως σε ομιλίες, διαλέξεις κ.λ.π.).

Ένας, δήθεν τυχαία, παρευρισκόμενος λαμβάνει το λόγο και οδηγεί τη σκέψη του πλήθους στην απαιτούμενη «ιδέα», έτσι δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως προπαγανδιστής, αφού «ήταν τυχαίο»…

ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ «ΜΑΖΑ»




Η Πέμπτη φάλαγγα, φροντίζει πάντα να κολακεύει τη «μάζα» κι έτσι να κερδίζει τη συμπάθεια, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη της.

α) Εκθειάζει τη «μάζα» ως πηγή αληθείας, ηθικής και δύναμης.

β) Εξυμνεί τη «μάζα» ως το μόνο σοφό δάσκαλο και πηγή έμπνευσης.

γ) Διακηρύττει ότι διδάσκονται από το λαό και εμπνέονται από τις ανάγκες του.

δ) Οι προπαγανδιστές, φροντίζουν να δημιουργούν την εντύπωση πως οι ενέργειές τους εκφράζουν, δήθεν, τις αποφάσεις του λαού.

ε) Η μάζα πειθαρχεί ευκολότερα σε αποφάσεις που νομίζει πως προέρχονται από αυτήν.

Συνήθως μέσω ερωτήσεων, αποσπούν τη σύμφωνη γνώμη της «μάζας» σε αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί από τους προπαγανδιστές κι έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο λαός είναι «κυρίαρχος» και «αποφασίζει», ενώ η Πέμπτη φάλαγγα έχει τη συγκατάθεση της «μάζας»…. (δημοκρατικά πράγματα… ).

ΤΟ ΚΥΡΟΣ

Η Πέμπτη φάλαγγα φροντίζει να περιβάλλονται οι προπαγανδιστές της με το απαιτούμενο κύρος, γιατί, τι είναι το προϊόν δίχως το περιτύλιγμα???

Έτσι η προπαγάνδα τους έχει μεγαλύτερη απήχηση εις το κοινόν.

Έτσι, ναι μεν εξομοιώνονται με τη «μάζα», αλλά βρίσκονται πάντα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από αυτήν…, ναι μεν προέρχονται από το λαό αλλά φροντίζει η Πέμπτη φάλαγγα να τους παρέχει «ιδιαίτερα φροντιστήρια» στα οποία θα διδαχθούν 2-3 θεωρητικούς (διαφόρων ιδεολογιών), 2-3 ρήσεις σοφών ανδρών (που μεταξύ μας, μπορεί κατά βάθος να μισούν ή να αγνοούν, αλλά πάντα χρειάζονται…..), κι έτοιμο το αμπαλάζ, νάτο το κύρος!!!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Απαραίτητο εργαλείο για κάθε Πεμπτοφαλαγγίτη προπαγανδιστή που σέβεται τον εαυτό του (αλλά δε σέβεται τους συμπολίτες του…) είναι τα παραδείγματα!!!!

Χρησιμοποιούν το φόβο και την ελπίδα, φέρνοντας ως παραδείγματα πάντα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία όλοι γνωρίζουν και όλοι ενδιαφέρονται γι αυτά, ποντάροντας ευκαιριακά στο συναίσθημα.

Πάντα φυσικά σε συνάρτηση με το: «αν θέλουμε να σωθούμε πρέπει να αγωνισθούμε στο πλευρό του προπαγανδιστή, γιατί μόνο αυτός σώζει….» (εδώ γελάμε……).

ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το ζητούμενο της Πέμπτης φάλαγγας των νεοταξιτών, είναι η προσέγγιση του πλήθους, της λαϊκής «μάζας» και όχι των ολίγων κι «εκλεχτών» της διανόησης.

Γι αυτό, η γλώσσα της προπαγάνδας τους είναι λυτή, απλή κι απέριττη, εμπλουτισμένη όμως με παροιμίες και λαϊκούς μύθους (δια την ψυχαγωγία του κοινού….).

Που και πού βέβαια ξεφεύγουν εντέχνως και κάποιες βαρύγδουπες εκφράσεις, έτσι για να τσιτώνει, όσο πρέπει, η «μάζα»…

Φυσικά, επειδή η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως, οι βασικές θέσεις των προπαγανδιστών, είθισται να επαναλαμβάνονται, κάνοντας τις απαιτούμενες αλλαγές στις διατυπώσεις τους (μη βαρεθεί η «μάζα» και μείνουν χωρίς χειροκροτητές…).

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ



Επειδή οι νεοταξίτες της Πέμπτης φάλαγγας κατανοούν πως μπορεί να κουράσει ή να υποψιάσει η διασπορά της προπαγάνδας με ένα και μόνο τρόπο, φρόντισαν να υπάρχει ποικιλία!! Χρησιμοποιούν για το σκοπό τους κάθε μέσο επικοινωνίας όπως τη διασπορά διαφόρων φημών, το αγαπημένο τους μέσο, την τηλεόραση, ραδιοφωνικές εκπομπές, internet, εφημερίδες, ομιλίες, διαλέξεις, βιβλία, γιορτές και φιέστες, κούπες, τσαγιέρες, μπλούζες και ότι βάζει ο νους του ανθρώπου….

Έτσι και η επανάληψη επιτυγχάνεται και η ποικιλομορφία της προπαγάνδας.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Όλα τα «περάσματα» τής κοινής γνώμης, στις προσταγές των νεοταξιτών…. Μέσα Μαζικής… Αποχαύνωσης, σχολεία, στρατός, συνδικάτα, δημόσιες υπηρεσίες, συνεταιρισμοί, σωματεία κ.λ.π.

Και φυσικά να μη ξεχάσουμε τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», δημοσιογράφους, δημαγωγούς, δασκάλους, ιερείς, αξιωματικούς κ.λ.π.

Τα πάντα υπό την «προστασία» της προπαγάνδας!!!

Τελικά, όλους αυτούς τους δήθεν «προστάτες», τους χρειαζόμαστε?

Αυτονομία στη σκέψη!!!

Αυτόνομη δράση!!!

Αόρατος Αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου