Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΕΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ



ΣΤΑ ΙΚΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Ο σουηδικός όμιλος επίπλων και οικιακού εξοπλισμού Ikea σταμάτησε από σήμερα τις πωλήσεις λουκάνικων και δύο παραδοσιακών σουηδικών πιάτων από τα υποκαταστήματά του σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας που συνεχίζει να διογκώνεται στην Ευρώπη.

Μετά τα σουηδικά κεφτεδάκια, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα λουκάνικα τύπου Βιένης που πωλούνταν στα καταστήματά της στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Επίσης σταματά τις πωλήσεις δύο παραδοσιακών σουηδικών φαγητών, του βαλενμπεργκάρε και του κααλπούντινγκ, που περιέχουν κιμά.

Όπως και τα κεφτεδάκια, τα λουκάνικα αυτά, που κανονικά περιέχουν ένα μίγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, παρασκευάζονταν από το σουηδικό όμιλο Dafgaard ο οποίος την Τρίτη επιβεβαίωσε ότι στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκε κρέας αλόγου στα προϊόντα του.

"Λάβαμε τα αποτελέσματα από πολλούς εκατοντάδες ελέγχους (...) σε λίγους από αυτούς εντοπίστηκε αλογίσιο κρέας στα κεφτεδάκια", είπε μια εκπρόσωπος της Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, προσθέτοντας ότι η απόσυρση των υπόλοιπων προϊόντων γίνεται για "προληπτικούς λόγους". "Δεν βρέθηκαν ίχνη αλογίσιου κρέατος στα λουκάνικα", τόνισε, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται. Τα αποτελέσματά τους αναμένεται να γίνουν γνωστά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα η ΙΚΕΑ της Ελλάδας, εκδίδει ανακοίνωση στην οποία ζητά ακόμα την εμπιστοσύνη των πελατών της, μιλά για προτεραιότητα στο θέμα της υγείας μας και αρνείται να αποσύρει τα λουκάνικά της, αφού όπως αναφέρει προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς! Τους έχει ελέγξει κανείς αυτούς τους παραγωγούς ή πάλι θα μας γεμίζουν ανακοινώσεις όταν διαπιστωθεί κανένα άλλο διατροφικό σκάνδαλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η ΙΚΕΑ HOUSEMARKET HELLAS διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό λουκάνικα από

πιστοποιημένους 'Έλληνες παραγωγούς»

Mε αφορμή πληροφορίες από διαδικτυακές πηγές σχετικά με την προληπτική απόσυρση λουκάνικων τύπου «Βιέννης» από τον 'Όμιλο ΙΚΕΑ σε συγκεκριμένες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία), λόγω κοινού προμηθευτή με τα κεφτεδάκια, η ΙΚΕΑ ΗΟUSEMARKET HELLAS ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:

Τα λουκάνικα που διατίθενται στα εστιατόριά της και τα καφέ εξόδου (hot dog) προέρχονται από πιστοποιημένους 'Έλληνες παραγωγούς (κατά ISO 22000:2005 - HACCP) και παράγονται στην Ελλάδα.

Η ΙΚΕΑ ΗΟUSEMARKET HELLAS θεωρεί την εμπιστοσύνη των πελατών της, την ποιότητα των πρώτων υλών της και την διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων ως θεμελιώδεις προτεραιότητες. Για το λόγο αυτό είχε αποσύρει έγκαιρα και προληπτικά όλα τα προϊόντα με κεφτεδάκια. Επιπλέον, απέσυρε προληπτικά, με δική της πρωτοβουλία, όλα τα εισαγόμενα προϊόντα κρέατος και πουλερικών, που είχαν τον ίδιο προμηθευτή, από το Σουηδικό κατάστημα τροφίμων. 
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου