Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πολιτιστική κληρονομιά κατεστραμμένη από ισλαμιστές

Ισλαμιστές που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα» προκάλεσαν μεγαλύτερη καταστροφή στην πολιτιστική κληρονομιά της ιστορικής πόλης του Μαλί Τιμπουκτού, απ’ ότι είχε αρχικά υπολογιστεί, δήλωσαν εκπρόσωποι της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού 16 μαυσωλεία και περισσότερα από 4000 χειρόγραφα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Το Τιμπουκτού περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αντικειμένων της Παγκόσμιας κληρονομιάς, που τελούν υπό απειλή. Η πόλη ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα στον εμπορικό δρόμο από το Μαρόκο προς το Δυτικό Σουδάν και μέχρι τον 20ο αιώνα ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού στη βορειοδυτική Αφρική.

Πηγή: ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου