Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Απογοητευμένος Ζακ Ντελόρ εξαπολύει μύδρους κατά της Ευρώπης

Στις σημερινές συνθήκες, πόσες φορές δεν αναπολήσαμε την εποχή του ο Γάλλος πολιτικός κρατούσε στα χέρια του το «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήταν ο Ζακ Ντελόρ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το διάστημα 1985-1995, ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς που αφιέρωσαν τη ζωή και την πολιτική τους δράση στο όραμα μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης, όχι το σκορποχώρι που έχει καταντήσει σήμερα.

Για τον Ντελόρ που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «France Inter», η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιπέσει σε ανυποληψία, ένα είδος «σκιάχτρου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα κράτη-μέλη παρακάμπτουν τις Βρυξέλλες και ασκούν εθνικές πολιτικές, ακριβώς λόγω της υποχώρησης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της Ένωσης.

Εξαπέλυσε μάλιστα και ευθεία βολή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα εξής εκπληκτικά λόγια: «Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όχι από την Επιτροπή. Η Επιτροπή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει». Πόσο δίκιο έχει για το «ξεστράτισμα» της Ενωμένης Ευρώπης…


Επίσης, χαρακτήρισε ως «τσιγκούνικο» τον προϋπολογισμό που ενέκριναν για το διάστημα 2014-2020 και επιτέθηκε στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Βερολίνο, κατηγορώντας εμμέσως τους Γερμανούς για καθυστερημένα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος (για ιδιοτέλεια πάντως δεν μίλησε, τηρώντας τα διπλωματικά ειωθότα, ακόμη και τώρα):

Η λιτότητα και η σταθερότητα (ως άξονες πολιτικής) που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη, θα ήταν μια εξαιρετική πολιτική ιδέα, αρκεί να είχε προωθηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα! Κοινώς, μόνο άχρηστους δεν τους είπε που άφησαν την κατάσταση να φτάσει στα άκρα…

Ταυτόχρονα, σκληρός εμφανίστηκε απέναντι στη Βρετανία, ενώ προειδοποίησε και την Ένωση. Επί της ουσίας υποστήριξε, ότι δεν είναι δυνατό να κρατήσει η Ευρώπη τη Βρετανία και τους Βρετανούς με το ζόρι εντός της Ένωσης. Εάν το επιθυμούν ας αποφασίσουν να αποχωρήσουν με το δημοψήφισμα που θέλουν να διεξαχθεί το 2017.

Το λάθος που δεν θα πρέπει να κάνει όμως η Ένωση, είναι η αλλαγή των συνθηκών κατά τρόπον που να διευκολύνονται οι δυνάμεις της Βρετανίας που υποτίθεται επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ (με επαναπατρισμό αρμοδιοτήτων στις εθνικές πρωτεύουσες).

Αυτό θα ήταν σοβαρό πισωγύρισμα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση ως «παγίδα» που θα επιχειρήσει να στήσει η βρετανική διπλωματία για να εκβιάσει την Ευρώπη, εκμαιεύοντας περισσότερες παραχωρήσεις, αν και στα λόγια θα μπορούσε κανείς να διακρίνει μια καχυποψία για τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ…

Ο σπουδαίος αυτός πολιτικός της Ευρώπης, δήλωσε απογοητευμένος τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο όμως και από τους πολίτες…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου