Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών : Κάποιες χώρες αρέσκονται σε χρήση βίας..

Κατά καιρούς μερικά κράτη προσπαθούν να βρουν διεξόδους από τη γενική αρχή της απαγόρευσης χρήσης βίας. Τέτοια δήλωση έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέντευξη με την εφημερίδα "Rossiskaya gazeta ".
"Εβδομήντα χρόνια πριν η χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις ήταν μια κανονική υπόθεση, τα κράτη απλώς έψαχναν μια εύλογη αφορμή για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους ", δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η κατάσταση άλλαξε, τώρα νόμιμα η βία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε περίπτωση εφαρμογής δικαιώματος για αυτοάμυνα είτε με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο Υπουργός. «Και το ίδιο το γεγονός ότι τα κράτη κατά κανόνα δεν προσφεύγουν στη χρήση βίας ως ένα από τα μέσα υλοποίησης των εξωτερικών συμφερόντων τους, είναι επίτευγμα του σύγχρονου διεθνούς δικαίου, οι αρχές του οποίου περιέχονται στο καταστατικό του ΟΗΕ ".

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι "πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κατά καιρούς μερικά κράτη προσπαθούν ακολουθώντας τα συμφέροντα συγκυρίας να βρουν διεξόδους από τη γενική αρχή της απαγόρευσης  χρήσης βίας ". "Πρόσφατα μάλιστα ακούσαμε δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία και αφορούν στο να επιτραπεί η εφαρμογή της στρατιωτικής βίας για προώθηση των δικών τους συμφερόντων σε διάφορες περιοχές ", υπογράμμισε ο Υπουργός.

"Για μας είναι εμφανές όσο περισσότερο ένα κράτος με πράξη ή με λέξεις υπονομεύει την αρχή της άρνησης από τις απειλές με βία ή από την χρήση βίας, τόσο λιγότερο το ίδιο το κράτος μπορεί να υπολογίζει ότι θα την τηρήσουν οι άλλοι. Είναι επικίνδυνος δρόμος που οδηγεί στην κατεδάφιση των θεμελίων της σύγχρονης διεθνούς αρχιτεκτονικής», είναι σίγουρος ο Ρώσος Υπουργός. «Αφού ούτε το πιο ισχυρό κράτος δε θα μπορέσει να αναπτύσσεται ομαλά στην κατάσταση του χάους η οποία αναπόφευκτα θα προκύψει ως απόρροια της απεριόριστης χρήσης βίας ".

Μιλώντας για την Συρία ο Λαβρόφ επισήμανε ότι η Δαμασκός θα παρουσιάσει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα χημικά όπλα προς το τέλος του Οκτωβρίου. "Στις 14 Σεπτεμβρίου η Συρία παρέδωσε στον θεματοφύλακα, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το έγγραφο περί ένταξης της χώρας στην Συνθήκη του 1993 περί απαγόρευσης επεξεργασίας, παραγωγής, συσσώρευσης και εφαρμογής χημικών όπλων και περί της καταστροφής τους», υπενθύμισε. «Ταυτόχρονα η Δαμασκός δήλωσε ότι προσωρινά θα εφαρμόζει την Συνθήκη αμέσως μέχρι την τυπική έναρξη ισχύος της Συνθήκης στην Συρία στις 14 Οκτωβρίου". "Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όλες οι αρχές της Συνθήκης περί χημικών όπλων ήδη ισχύουν σχετικά με την Συρία ", πρόσθεσε ο Υπουργός.

Κατά τη δήλωσή του εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας λάβει στοιχεία περί παράλειψης στην εφαρμογή της Συνθήκης ή περί εφαρμογής από οποιονδήποτε άλλον χημικών δηλητηριωδών ουσιών, "θα λειτουργήσει και θα αποφασίζει με βάση τις αρχές και διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών αναγκαστικών μέτρων ". Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι οι απαιτήσεις προς την Συρία "αφορούν όχι μόνο στο καθεστώς στη Δαμασκό, αλλά και στην αντιπολίτευση ".

Ο Λαβρόφ δεν απέκλεισε καινούργιες προβοκάτσιες στην υπόθεση του χημικού αφοπλισμού της Συρίας. "Είναι πολύ πιθανό σενάριο», είπε ο Υπουργός, «πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία ". Κατά τη δήλωσή του το πρόβλημα της πιθανής χρήσης χημικών όπλων εξετάζεται κατά τη διάρκεια μερικών μηνών, δηλαδή από τότε που έγιναν επεισόδια κοντά στο Αλέππο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου