Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δεν..καταργούν την στρατιωτική θητεία στην Τουρκία, αλλά την μειώνουν - θέλουν επαγγελματικό στρατό

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ, απέκλεισε το ενδεχόμενο της άμεσης κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας στην Τουρκί όμως τόνισε πως βασικός στόχος της Τουρκίας είναι η εγκαθίδρυση επαγγελματικού στρατού.
« Πρόσφατα μειώσαμε τη στρατιωτική θητεία σε 12 μήνες( σ.σ. από 15 μήνες). Αυτή η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που είχαμε με τον πρωθυπουργό και ηδη ανακοινώθηκε από τον ίδιο. Για την ώρα δεν υπάρχει σχέδιο κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας. Όμως μελλοντικός στόχος μας είναι η μετατροπή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επαγγελματικό στρατό. Όμως με τις σημερινές συνθήκες θα συνεχίσουμε σε αυτό το μεικτό σύστημα» δήλωσε ο Οζέλ.
Ο τούρκος αρχηγός δήλωσε πως με τη μείωση της διάρκειας της θητείας θα υπάρξουν κάποια κενά τα οποία θα καλυφθούν με σωστό σχεδιασμό. Ο Οζέλ μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο και τόνισε πως « τα Βαλκάνια έχουν αξία για μας. Είμαστε χώρα των Βαλκανίων. Τα θέματα της ασφάλειας της περιοχής αφορούν κι εμάς γι’αυτό η ειρήνη και η σταθερότητα των Βαλκανίων μας αφορά».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου