Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Υπερασπίζεται την επιλογή της τουρκίας για τα HQ-9 η Κίνα

Με επίσημη δήλωση της Hua Chunying, εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της, η Κίνα υποστήριξε την τουρκική επιλογή του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας HQ-9 και ταυτόχρονα απάντησε στον σκεπτικισμό των ΗΠΑ και του NATO για την τουρκική απόφαση.

Μάλιστα η Hua χαρακτήρισε την συμπαραγωγή του κινεζικού συστήματος από την Τουρκία ως «φυσιολογική» στο πλαίσιο του εμπορίου αμυντικών υλικών μεταξύ Κίνας και Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι την επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης της σύμβασης στην κινεζική China Precision Machinery Import and Export Corp., από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ismet Yilmaz ακολούθησε η δήλωση του Anders Fogh Rasmussen, Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι «ανέμενε η Τουρκία να επιλέξει ένα σύστημα που θα ήταν συμβατό με αυτά των συμμάχων της». Ως γνωστόν, την αδυναμία συνεργατικής λειτουργίας του HQ-9 με τα υπόλοιπα συστήματα του NATO επεσήμαναν και οι ΗΠΑ.


Όμως όλες αυτές τις αιτιάσεις (που σε τεχνικό – τεχνολογικό επίπεδο είναι απόλυτα βάσιμες), η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας τις χαρακτήρισε ως αναιτιολόγητες και περιττές. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της συνετής και υπεύθυνης στάσης της Κίνας σε ό,τι αφορά την πώληση οπλικών συστημάτων σε ξένες χώρες, ενώ σημείωσε ότι το αποτέλεσμα μίας διαγωνιστικής διαδικασίας δεν πρέπει να ερμηνεύεται με πολιτικά κριτήρια ή σκοπιμότητες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σε πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης (μερικά εκ των οποίων άμεσα συνδεδεμένα με την κυβέρνηση του Πεκίνου) διατηρείται κάποια αμφιβολία αν τελικά η Τουρκία θα εμμείνει στην απόφασή της ή θα υποκύψει στις παρασκηνιακές πιέσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την επιλογή δυτικού συστήματος.

Κοινή όμως είναι η άποψη, ότι ακόμη και αν τελικά η απόφαση αντιστραφεί, η επιλογή από την Τουρκία, μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ενός κινεζικού οπλικού συστήματος που στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας υπερίσχυσε των δυτικών και ρωσικών υποψηφιοτήτων, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ποιότητα των προϊόντων της κινεζικής αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Ακόμη και το γεγονός ότι η Τουρκία επέλεξε το HQ-9 ώστε μέσω της συμπαραγωγής του να επιτευχθεί «μετάγγιση» πυραυλικής τεχνολογίας που οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εμφανίζονταν αρνητικοί να την υλοποιήσουν, δεν αλλοιώνει την προαναφερόμενη εκτίμηση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου