Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η Τουρκία προσπαθεί να παίξει (μέσω εκβιασμών και ψευτιών) ενεργότερο ρόλο στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής!

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αυξημένη συνεργασία και βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους ζητάει η Άγκυρα προκειμένου να εμποδίσει τη διείσδυση εξτρεμιστικών στοιχείων από την Συρία στο έδαφός της κι απαντώντας έτσι εμμέσως σε επικρίσεις του αμερικανικού Τύπου. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντησή του με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε ότι «η Τουρκία δεν ανέχεται κι ούτε θα ανεχτεί σε καμία περίπτωση να διασχίζουν τα σύνορά της εξτρεμιστικές ομάδες». 

Για να φυλάξει όμως αποτελεσματικότερα τη μεθόριο, η Άγκυρα ζητάει από τη Δύση να μοιράζεται μαζί της τις πληροφορίες που διαθέτει για πρόσωπα που φέρονται ότι ανήκουν σε εξτρεμιστικούς κύκλους. «Τους είπαμε το εξής: εφ' όσον γνωρίζετε τα πρόσωπα αυτά, εμποδίστε τα να έρθουν στην Τουρκία ή δώστε μας τη λίστα για να τους εμποδίσουμε εμείς να εισέλθουν στη χώρα», τουριστικό προορισμό 34 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως, τόνισε ο κ. Νταβούτογλου. 

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου αναδεικνύουν την προσπάθεια της Άγκυρας να επωφεληθεί στενότερης συνεργασίας με τη Δύση εμφανιζόμενη ως στρατηγικός παίκτης στο Συριακό. 

Η Ρωσία 

Η διπλωματική επίλυση της συριακής κρίσης εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων εν όψει της σχεδιαζόμενης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη-2». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι αν και η συριακή αντιπολίτευση επιδεικνύει πλέον μεγαλύτερο «ρεαλισμό», δεν έχει ακόμη καταφέρει να συστήσει μια αντιπροσωπεία που να αντιπροσωπεύει το σύνολο της συριακής κοινωνίας και ούτε καν το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. 

Ζητώντας μια «εποικοδομητική πλατφόρμα» διαλόγου που να ενώνει όλες τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, ο κ. Λαβρόφ έκανε λόγο για έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ της αντιπολίτευσης του εσωτερικού (ουσιαστικά των αντάρτικων δυνάμεων) και της αντιπολίτευσης του εξωτερικού όπως εκφράζεται από την οργάνωση-ομπρέλα του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού. 

Στο εσωτερικό της Συρίας οι μάχες συνεχίζονται με μιά σημαντική επιτυχία των κυβερνητικών δυνάμεων. Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε από τους αντάρτες την κωμόπολη Κάρα, μια τοποθεσία-κλειδί στο στρατηγικής σημασίας δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με τη Χομς. 

(Πηγές: AFP-ΑΠΕ) 
ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=399488

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου