Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστίες στον Αρχάγγελο Μιχαήλ Πανορμίτη για την συνεχή παρουσία του στις χωές των πιστών!

Ταξιάρχη μου, σ' ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για τα τόσα θαύματα που μας έχεις κάνει. Όσες φορές κι αν ζητήσαμε την βοήθειά σου, ήσουν πάντα κοντά μας και έλυνες κάθε δυσκολία.

Κάποτε είχα ένα πρόβλημα υγείας και έκανα μικροβιολογικές εξετάσεις, που έδειξαν δυσάρεστα αποτελέσματα. Για να σιγουρευτώ επανέλαβα τις εξετάσεις, αλλά δεν φάνηκε καμιά διαφορά. Τότε σκέφθηκα να τηλεφωνήσω στο Μοναστήρι, για να μου ανάψουν ένα κεράκι και να διαβαστούν τα ονόματά μας στην Παράκλησή σου. Όταν αυτό έγινε, έκανα εκ νέου άλλες εξετάσεις, οι οποίες ήταν φυσιολογικές.


Το μεγαλύτερο δώρο που μας έδωσες ήταν το υγιέστατο αγοράκι μας, που έστειλες μετά από έξι ολόκληρα χρόνια γάμου, αφού πήραμε το φυτιλάκι της ακοίμητης κανδήλας σου. Η ολοζώντανη προστασία σου στα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν μας άφησε καμία αμφιβολία, ότι ήσουν δίπλα μας.

Αρχικά οι εξετάσεις έδειξαν μεγάλες πιθανότητες το έμβρυο να πάσχει από σύνδρομο Dawn (ντάουν). Με τη δική σου βοήθεια γεννήθηκε υγιέστατο. Στον πέμπτο μήνα της κυήσεως είχα την ατυχία να χτυπήσω άσχημα στην κοιλιά. Επί ένα μήνα είχα αιμορραγία, αλλά επειδή καθημερινά σταύρωνα την κοιλιά μου με το λαδάκι σου και διάβαζα την Παράκλησή σου, δεν έχασα το μωρό.

Το δυσκολότερο ήταν κατά τον έβδομο μήνα, που προέκυψε χολολιθίαση και χολοκυστίαση. Η κατάσταση της χολής μου, μου προξενούσε φρικτούς πόνους που συνεχιζόταν αφού δεν μπορούσα να χειρουργηθώ αυτή την περίοδο. Οι γιατροί απορούσαν πώς για τόσο διάστημα η χολή δεν έσπασε. Υπήρχε εξάλλου μεγάλη ανησυχία για την έκβαση της εγκυμοσύνης, αφού το έμβρυο δεν έπαιρνε το κανονικό βάρος. Έχασα μέχρι την γέννα περίπου 30 κιλά από το βάρος μου, γιατί είχα ανορεξία. Παρ' όλα ταύτα ούτε εγώ έπαθα τίποτα, ούτε το μωρό, γιατί εσύ μας επισκίαζες με την Χάρη σου. Σε ευχαριστούμε απ' τα βάθη της ψυχής μας, που μας έχεις καλά και μας προστατεύεις σε κάθε πρόβλημα και ανάγκη.

Μια ανώνυμη δούλη σου.

«Ιστορικό και θαύματα του Πανορμίτη»,
Εκδόσεις Ιεράς Μονής Πανορμίτου

xristianos.gr

2 σχόλια:

  1. Πέραν του ιλαρού του πράγματος, το θέμα «μυρίζει» από χιλιόμετρα απάτη.
    Απάτη, γιατί είναι φανερό ότι το ιερατείο, βασιζόμενο στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησε το ίδιο εντέχνως,
    ανέβασε σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του «ποιμνίου» του, ώστε να μπορεί να χωνεύει «αμάσητα» παραμυθάκια και τερατολογίες όπως αυτές που ακολουθούν -και που αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα του «θαυματολογίου» της Εκκλησίας.
    Απάτη, για χάρη σ' αυτές τις ηλιθιότητες δημιουργήθηκαν στρατιές αγίων, που σήμερα «τρέφονται» με τάματα και δωρεές -και κοντά σ' αυτούς, τρέφονται (κυριολεκτικά όμως) και τα παράσιτα που διαιωνίζουν αυτές τις μπούρδες που τους περιβάλλουν- από το υστέρημα απελπισμένων, ανιδιοτελών ή και θρησκόληπτων πιστών (που μάλλον επάνω τους βρίσκει εφαρμογή το «πίστευε και μη ερεύνα»).
    Μπορείς να φανταστείς για παράδειγμα την ψυχολογία ενός καρκινοπαθή, όταν γνωρίζει ότι υπάρχει και για την περίπτωσή του άγιος που θεραπεύει «πάσαν νόσον και πάσαν μ.......», με ειδικότητα μάλιστα στην «θεραπεία» του καρκίνου;

    Διανοείσαι τι μπορεί να κάνει πάνω στην απελπισία του; Αν βγει ένας κομπογιαννίτης και πει «θεραπεύω τον καρκίνο», το πιθανότερο είναι ότι θα παρέμβει εισαγγελέας (λέμε τώρα). Όταν όμως η Εκκλησία, λέει ότι «ο άγιος Παρθένιος θεραπεύει τον καρκίνο ως προστάτης των καρκινοπαθών» (για τις «προστασίες» των αγίων, θα γίνει αναφορά σε μελλοντικό θέμα κι εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος), δεν τρέχει κάστανο, θεωρείται κάτι το απολύτως λογικό και φυσιολογικό.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες σημειώθηκαν «θαύματα» κατά τα μαρτύρια αγίων, ακολουθείται μια συγκεκριμένη πλοκή: Οι άγιοι υπομένουν καρτερικά -με την βοήθεια του Θεού βεβαίως- τα βασανιστήριά τους όπου συμβαίνουν πράματα και θάματα. Όλως περιέργως όμως, τα «θαύματα» παίρνουν τέλος, όταν εμφανίζεται το σπαθί του δήμιου (φαίνεται ότι ο «Παντοδύναμος» έχει κάποιο...πρόβλημα εδώ).
    Κάποια άλλα «θαύματα», ίσως αυθόρμητα να φέρουν τα χαμόγελο στα χείλη σας και ταυτόχρονα να σαν κάνουν να κουνήσετε το κεφάλι σας, αναλογιζόμενοι τι είναι ικανός να πιστέψει ο άνθρωπος...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός είσαι ρέ τσουτσούνι πού κοροιδεύεις εσύ τήν πίστη τών άλλων? Ποιός είσαι ρέ σκατόψυχε πού προσβάλεις τόν Θεό? Πήρες μονότερμα τήν ορθόδοξη πίστη βρίζεις καί προσβάλεις χωρίς καμμία ντροπή. Γιατί μωρή κότα δέν τολμάς νά βρίζεις καί λίγο τούς μωάμεθ? Εκεί δέν σέ παίρνει ή σκατοψυχή σου? Άι στό διάολο πιά ρεμάλι τό παράχεσες..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή