Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται το..κράνος κέβλαρ και για τους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά από μήνες απραγίας σε ένα θέμα που επανειλημμένως έχουμε θίξει εδώ στο HAF, επιτέλους φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Φυσικά αναφερόμαστε στον διαγωνισμό για την προμήθεια 72.154 αντιβαλλιστικών κρανών από kevlar, για τις ανάγκες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ΕΑΣ. Η προμήθεια αυτή είχε παγώσει εδώ και μερικά χρόνια, γεγονός όχι άσχετο και με τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, αλλά τώρα το όλο ζήτημα δείχνει να επανεκκινείται. Συγκεκριμένα, η ΕΑΣ έλαβε εξάμηνη παράταση για να υποβάλει τεχνικοοικονομική προσφορά και να προχωρήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με το ΥΠΕΘΑ. Από την πλευρά μας ελπίζουμε οι αντίστοιχες διαδικασίες να ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε αφενός να καλυφθούν επιτέλους οι χρόνιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα αυτό, και αφετέρου να δοθεί μία σημαντική ανάσα στην ΕΑΣ για της οποίας το μέλλον το αμέσως προσεχές θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Από τη πλευρά μας να υπενθυμίσουμε τα εξής σημαντικά σημεία της εν λόγω προμήθειας:
Το Δημόσιο δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί με το κόστος του υλικού καθώς αυτό θα το αναλάβει εξολοκλήρου η γαλλική πλευρά, στα πλαίσια μη υλοποιηθέντων προγραμμάτων Α.Ω. από την αγορά των αεροσκαφών Mirage 2000-5 Mk.II.
Ένα από τα μοντέλα του προταθέντος τύπου κράνους υπηρετεί ήδη στον Ε.Σ., και συνεπώς πρόκειται για δοκιμασμένο και αποδεκτό υλικό.
Με την εν λόγω ποσότητα, σε συνδυασμό και με παλαιότερες προμήθειες, καλύπτονται σχεδόν πλήρως οι ανάγκες του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων στον εν λόγω τομέα.
Αν δεν απατόμαστε, πρόκειται για την μόνη προμήθεια αντίστοιχου υλικού   -και μάλιστα τέτοιας έκτασης-  που εξαρχής προβλέφθηκε να έχει διακλαδικό χαρακτήρα, με επακόλουθο να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου πολλές ξεχωριστές και κατακερματισμένες μικρές προμήθειες, μόνο αρνητικά επέφεραν….

http://hellarmforces2010.blogspot.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου