Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Συρία: ‘Κάρφωσε’ τους Τούρκους έγκλειστος ισλαμιστής μαχητής


H εμπλοκή της Τουρκίας στην συριακή κρίση αποτελεί κοινό μυστικό και μόνο η τουρκική κυβέρνηση δεν την παραδέχεται. Ωστόσο, τώρα υπάρχουν, κυριολεκτικά, χειροπιαστά στοιχεία για την εμπλοκή αυτή, μαρτυρίες των ίδιων των ισλαμιστών μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομέρ Οντεμίς κατάφερε και πήρε σειρά συνεντεύξεων από κρατούμενο σε συριακή φυλακή Τούρκο ισλαμιστή μαχητή, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μεζέ, στη Δαμασκό.

Ο Τούρκος κρατούμενος ήταν ο Τσουμά Οζτούρκ. Παραδέχτηκε ότι έγινε μέλος της αλ Κάιντα. Στην Τουρκία μελέτησε τον «ιερό νόμο», τη Σαρία και μετέβη, κατόπιν, στο Αφγανιστάν, για «ανώτερες» σπουδές, επί 10 μήνες, σε ιεροδιδασκαλείο των Ταλιμπάν. Επέστρεψε στην Τουρκία, όπου ήρθε σε επαφή με σύνδεσμο των Ταλιμπάν εκεί, τον Σατ. Μαζί με αυτόν πήγε δύο φορές στην Συρία.Ο Σατ έφερε σε επαφή τον Οζτούρκ με έναν εκπρόσωπο της αλ Κάιντα με το ψευδώνυμο Χατζή. Σε αυτόν κατέβαλε 5.000 δολάρια για να κανονίσει το πέρασμά του στην Συρία, ως πολεμιστή πλέον. «Τότε», όπως είπε, «δεν ήταν τόσο εύκολο να περάσεις τα σύνορα», υπονοώντας σαφώς, ότι πλέον είναι. Φτάνοντας στα σύνορα, ο Οζτούρκ, τηλεφώνησε στο κινητό του Χατζή, χωρίς να γνωρίζει ότι οι συριακές αρχές τον είχαν ήδη εντοπίσει. Έτσι συνελήφθη στο Χαλέπι, λίγο μετά την είσοδό του στην Συρία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν συνάντησε άλλους Τούρκους στο Χαλέπι, αλλά παραδέχτηκε ότι άλλοι Τούρκοι πολεμούσαν υπέρ των ανταρτών σε άλλες περιοχές της Συρίας, μαζί με φανατικούς ισλαμιστές από όλο τον κόσμο. «Στόχος όλων μας ήταν να εγκαθιδρύσουμε στην Συρία ένα ισλαμικό κράτος. Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτό ήταν το δικό μου», είπε ο Οζτούρκ, ο οποίος κάλεσε επίσης τους συμπατριώτες του να μη μεταβούν στην Συρία.

«Αρκετά νεκροταφεία και νοσοκομεία έχουν γεμίσει εδώ. Αν οι Σύριοι δεν θέλουν την επιβολή της Σαρία δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις να τη δεχτούν. Μας δίδαξαν το Ισλάμ με λάθος τρόπο», κατέληξε. Ο Οζτούρκ παραμένει προφυλακισμένος εδώ και δύο χρόνια περιμένοντας τη δίκη του, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή του θανάτου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου