Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Καρδίτσα: Άστεγος βρήκε καταφύγιο στο ψυγείο παλιού κρεοπωλείου


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καρδίτσας μετά από την μαρτυρία γυναίκας που άνοιξε το ψυγείο κρεοπωλείου και αντίκρισε αυτό το ευφάνταστο θέαμα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εθελόντριες της Κουζίνας Αλληλεγγύης, έρχονται καθημερινώς αντιμέτωπες με την άρνηση ολοένα και περισσότερων άπορων ατόμων να δεχθούν  βοήθεια.  Αυτό συνέβη και με την περίπτωση μεσήλικα άστεγου, που βρήκε καταφύγιο στο ψυγείο ενός παλιού κρεοπωλείου στην Καρδίτσα.

Ο 55χρονος άνδρας είχε εκζέματα σε όλο το σώμα του από την έλλειψη καθαριότητας. Οι εθελόντριες, που ενημερώθηκαν για την υπόθεσή του, προσφέρθηκαν να συνδράμουν. Όταν αναζήτησαν τον Καρδιτσιώτη σοκαρίστηκαν με την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Η Αγγελική Ιωαννίτη, η συντονίστρια της Κοινωνικής Κουζίνας, είπε ότι ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν μπορεί να πιστέψει στην εικόνα του άπορου. «Αν βλέπατε πως ήταν τα μαλλιά του. Τον πήγα σε ένα σπίτι ενός φίλου να τον φιλοξενήσει. Έκανε μπάνιο, φωνάξαμε κομμώτρια να τον σουλουπώσουμε. Η κατάστασή του ήταν τραγική» πρόσθεσε.

Ο 55χρονος άνδρας ζούσε στο ψυγείο, μέσα στο οποίο είχε βάλει και ένα ντιβανάκι. Τα τζάμια του κρεοπωλείου ήταν σπασμένα και τις κρύες νύχτες του χειμώνα έπρεπε να φροντίζει να είναι ασφαλής. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Τον στείλαμε σε γιατρό να φροντίσει τις πληγές του. Τον φιλοξενήσαμε μερικές μέρες στο πατάρι. Τελικά έφυγε. Αργότερα μάθαμε ότι τον είδε και γιατρός στη Λάρισα» είπε η Αγγελική Ιωαννίτη σε τοπική εφημερίδα.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου