Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΡΘΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ “ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ” ΙΣΡΑΗΛ

Απέναντι στον αυτισμό της διεθνούς κοινότητας και στη σιωπή των δυτικών κρατών που αποκτά διαστάσεις συνέργειας  στα εγκλήματα πολέμου  κατά της Παλαιστίνης, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, η μια μετά την άλλη υιοθετούν μέτρα κατά του Ισραήλ.


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο Evo Morales  πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006, χθες Τετάρτη ανακήρυξε το Ισραήλ “τρομοκρατική χώρα” και ακύρωσε  διμερή συμφωνία που ίσχυε εδώ και 42 χρόνια . Η  συμφωνία επέτρεπε  στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν ελεύθερα στη Βολιβία από το 1972.

Την ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια ομάδα εκπαιδευτών στην πόλη της Cochabamba:

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ανακηρύττουμε το Ισραήλ  ως”τρομοκρατική χώρα”.

 Ο Πρόεδρος Μοράλες τόνισε ότι η επίθεση στη Γάζα δείχνει ότι ” το Ισραήλ δεν εγγυάται τις αρχές του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και στη βασική έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπουν την ειρηνική και αρμονική συμβίωση στη διεθνή κοινότητα.”


Η Βολιβία μετά την δολοφονική επίθεση στη Γάζα  το 2009 , διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ισραήλ, ακολουθώντας την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν είχε θίξει το ζήτημα της θεώρησης visa των Ισραηλινών για είσοδο στη χώρα.


Στα μέσα Ιουλίου ο Πρόεδρος της Βολιβίας κατέθεσε αίτημα στον επιτετραμμένο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να διωχθεί το Ισραήλ για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Το Σαλβαδόρ, η Βραζιλία, η Χιλή, το Εκουαδόρ και το Περού προστέθηκαν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έμπρακτα δείχνουν την αποδοκιμασία τους για τα εγκλήματα στη Γάζα, ανακαλώντας τους πρεσβευτές τους.

Πηγές: saphirnews,alamatonline,la presse ca κ.ά.
http://dimpenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου