Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ελλάδα: Αναμένονται Ορδές Προσφύγων από τη Μέση Ανατολή!;..


Ενώ αυξάνονται οι φωνές στη Νότια Ευρώπη που διαμαρτύρονται για την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολλά τα προβλήματα και οι φόβοι από τα νέα κύματα προσφύγων που προέρχονται από την ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται έναντι μιας γενικευμένης αστάθειας στα νότια σύνορά της» και «οι νέες προκλήσεις της ΕΕ είναι γεωπολιτικές», αναφέρει ο αρθρογράφος της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», Σάιμον Νίξον, υποστηρίζοντας, ότι «στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ιδιαίτερα, η πρόκληση της διαχείρισης μιας τεράστιας εισροής μεταναστών αποτελεί φλέγον πολιτικό ζήτημα». (Διαβάστε όλο το άρθρο στο newsit.gr)

Η Βουλγαρία εξέδωσε ανακοίνωση όπου στοχοποιεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου ως άδικη για τις χώρες του Νότου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημόσιας Αρχής των Προσφύγων της Βουλγαρίας Νικολάι Τσιρπανλίεφ, είναι άδικη η ισχύουσα κατάσταση «γεωγραφικής υποδοχής». Σύμφωνα με τον Νικολάι Τσιρπανλίεφ, η μόνη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η συνέχιση της κοινής προσπάθειας των ενδιαφερομένων χωρών για διαχάραξη ενιαίας πολιτικής της ΕΕ στην κατεύθυνση της δίκαιης κατανομής των βαρών της μετανάστευσης. (Διαβάστε όλο το άρθρο στο onalert.gr) 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αρμόδιοι υπουργοί είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας με την επίτροπο της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση Σεσίλια Μάλστρομ.  Ειδικότερα με τον πρωθυπουργό η επίτροπος συζήτησε πρακτικά ζητήματα καθώς και για ενδεχόμενες μεταρρυθμίσεις της μεταναστευτικής πολιτικής που κρίνονται αναγκαίες.

Την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, επιδιώκει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας. 

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας και η κ. Μάλστρομ επισήμαναν την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την Ελλάδα στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη και στη συνεργασία που υπήρξε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο υπουργός ανέφερε στην επίτροπο ότι και με τη νέα του ιδιότητα στην κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Η Σεσίλια Μάλστρομ, επισκέφτηκε το νέο κέντρο κράτησης μεταναστών, συνοδευόμενη από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας, Β. Κικίλια και Μιλτ. Βαρβιτσιώτη  

 Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ΥΠΑΝ κ.Δένδιας ανέφερε, μεταξύ άλλων:  «Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».  

Ικανοποιημένη από τις συνθήκες στο νέο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια, δήλωσε και η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Σεσίλια Μάλστρομ.

Η κ. Μάλστρομ μίλησε με κρατούμενους μετανάστες οι οποίοι της εξέφρασαν, όπως δήλωσε η ίδια, «τους φόβους και τις αγωνίες τους», και ξεναγήθηκε στους υπό κατασκευή χώρους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής. 

Σε δηλώσεις της η Ευρωπαία επίτροπος ανέφερε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και δουλεύουμε πολύ σκληρά με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαχειριστούμε τη μεγάλη πίεση από τις μεταναστευτικές ροές που δέχονται τα ελληνικά σύνορα».
Στην ανάγκη επιπλέον χορήγησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα τηρεί όλα τα συμφωνημένα αναφέρθηκαν με τις δηλώσεις τους οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα μετανάστευσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε είναι περισσότερα κονδύλια που θα διατεθούν και για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών αλλά και για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Η ελληνική κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως κυρίαρχο για τη χώρα διεθνώς. Εμείς, ως υπουργείο, το φέραμε κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στα ευρωπαϊκά όργανα, με ένα ζητούμενο: Τον επιμερισμό του βάρους της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σε κάθε τόνο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη». 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, με τη σειρά του, δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο κέντρο κράτησης μεταναστών: «Να ευχαριστήσουμε την επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ για την επίσκεψή της στη Λέσβο. Είμαστε υπέρμαχοι των συνεργασιών και μαζί με το Λιμενικό η Αστυνομία κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όπως όλοι γνωρίζετε αυξάνονται οι ροές λαθρομεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της και θέλαμε διά της επιτρόπου η Ευρωπαϊκή Ένωση να δει πως εδώ γίνεται ανθρωπιστικό έργο που στηρίζεται από επιστήμονες, γιατρούς ψυχολόγους. Γι’ αυτό ζητήσαμε με κάθε ειλικρίνεια, μιας και αυξάνονται οι ροές των μεταναστών, να κάνει κοινωνό την Ευρώπη σε αυτό και να υπάρχει στήριξη. Το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί θα τηρηθεί και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε δικαιώματα και υποχρεώσεις». 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου