Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Στενό μαρκάρισμα του Πούτιν από τους Ευρωπαίους


Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Πέμπτη έναν συγκεκριμένο κατάλογο πιθανών νέων ρωσικών στόχων εναντίον των οποίων θα επιβάλουν κυρώσεις, όμως δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την απάντησή τους στην κατάρριψη του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας για τον ρόλο της στην κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο ολλανδός πρεσβευτής δήλωσε νωρίτερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα αναλάβουν νέα δράση εναντίον της Ρωσίας σε διάστημα «ημερών», αν η Μόσχα δεν προσφέρει «την πλήρη και άμεση συνεργασία» της μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.

Μια κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα δείξει την αποφασιστικότητά τους «να δράσουν αν (η Ρωσία) αποτύχει να κάνει πράξη (…) την πλήρη και άμεση συνεργασία της», δήλωσε ο Πίτερ ντε Γκούγερ απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι θέμα ημερών», πρόσθεσε. «Η ενότητα της ΕΕ είναι κρίσιμη κατά τη γνώμη μας, για την κοινή μας γνώμη, αλλά επίσης και απέναντι στη Ρωσία (…) Αυτό το τραγικό συμβάν αποτελεί μια τεράστια αλλαγή και θα φροντίσουμε να (…) ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα», υπογράμμισε ο ντε Γκούγερ.

Ο ολλανδός πρεσβευτής προειδοποίησε ότι η οδύνη έδωσε τη θέση της στην οργή στη χώρα του, αφού εμποδίστηκε να περισυλλέξει άμεσα τα πτώματα των επιβαινόντων στην πτήση MH17 και είδε την «πλήρη έλλειψη σεβασμού» προς τα αντικείμενα των θυμάτων.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η κρίση στη χώρα του έχει περάσει «το σημείο χωρίς επιστροφή».

Εξάλλου προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο ολλανδός Φρανς Τίμερμανς σημείωσε ότι η χώρα του, που μέχρι τώρα αντιμετώπιζε διστακτικά το ενδεχόμενη επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πλέον δεν είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει ολλανδικό εμπόδιο (στην επιβολή) νέων κυρώσεων. Η Ολλανδία επιθυμεί η ΕΕ να κάνει μια κοινή αλλά και ισχυρή και ξεκάθαρη δήλωση κατά των ταραχών στην ανατολική Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε ζητεί από την ΕΕ να πιέσει περισσότερο τη Ρωσία για να αποκλιμακώσει την ένταση στην ανατολική Ουκρανία μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysia Airlines 

Η στάση απέναντι στη Ρωσία έχει αλλάξει «θεμελιωδώς» μετά τη συντριβή την προηγούμενη εβδομάδα ενός αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πιέσει τη Μόσχα να κάνει περισσότερα για να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Θέλουμε δικαιοσύνη, μια κοινή προσέγγιση από την ΕΕ και πίεση στη Ρωσία ώστε να κάνει περισσότερα», υπογράμμισε ο Ρούτε. «Οι προτεραιότητές μας είναι πάρουμε πίσω τους ανθρώπους μας, (να διεξαχθεί) μια ανεξάρτητη έρευνα και (να αποδοθεί) δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι Ολλανδοί, που έχασαν 193 συμπολίτες τους από τη συντριβή την Πέμπτη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, έχουν το ηθικό βάρος να ζητήσουν από τους ευρωπαίους εταίρους τους την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων και άλλων μέτρων εναντίον της Ρωσίας.

Εξάλλου ο ολλανδός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ουκρανία έδωσε στην Ολλανδία τον ηγετικό ρόλο στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πτώματα των επιβαινόντων στην πτήση MH17 αναμένεται να φτάσουν στην Ολλανδία αύριο Τετάρτη. 

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπΕξ Ευ. Βενιζέλου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ 

H Ελλάδα, δήλωσε ο υπΕξ Ευ. Βενιζέλος, με πολύ μεγάλο σεβασμό, υποστηρίζει την ολλανδική πρόταση καθώς η Ολλανδία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την απόφαση αυτή. Το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σήμερα στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα που αφορά όχι μόνο το τραγικό γεγονός, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι από την άποψη αυτήν «πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ομόφωνη ευρωπαϊκή θέση», η οποία ενισχύει την πολιτική οντότητα της ΕΕ και τη δυνατότητά της να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή που συνδέονται με την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αλλά, εδώ προέχει ο σεβασμός στα θύματα, ο σεβασμός στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.


Η ΙΑΤΑ, η διεθνή ένωση αερομεταφορών, κατήγγειλε την έρευνα για τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία και ζήτησε οι σοροί των θυμάτων να παραδοθούν γρήγορα στις οικογένειες.

"Η τραγωδία της πτήσης ΜΗ17 αποτελεί ύβρη. Το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκε ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν θύματα ενός ειδεχθούς εγκλήματος", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Τόνι Τάιλερ. Το αεροσκάφος "είχε σαφώς αναγνωριστεί ως εμπορική πτήση και καταρρίφθηκε κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των κανόνων και των συμβάσεων", ενώ πετούσε σε ύψος που θεωρείτο "ασφαλές".

"Ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες, οι σοροί των θυμάτων πρέπει να παραδοθούν στους οικείους τους με σεβασμό. Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες παρακολουθήσαμε εικόνες φρίκης από το σημείο του δυστυχήματος", δήλωσε ο Τάιλερ ζητώντας από τις κυβερνήσεις να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν τα θύματα και τις οικογένειές τους με την αξιοπρέπεια την οποία αξίζουν, "αυτό περιλαμβάνει την κατεπείγουσα εγγύηση της ασφάλειας του χώρου" της συντριβής.

"Η έρευνα πρέπει επίσης να αρχίσει γρήγορα", με πλήρη ελευθερία πρόσβασης και δράσης, υπογράμμισε ο Τάιλερ, ο οποίος κατήγγειλε "ενέργειες" που καθυστέρησαν την πρόοδο της έρευνας χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία, πιθανόν καταρρίφθηκε από πύραυλο που ερρίφθη, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, από περιοχή υπό τον έλεγχο των "υποστηριζόμενων από τη Ρωσία ανταρτών".

Σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος των ανταρτών, βρέθηκαν 282 σοροί από τις 298 των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος καθώς και πολλά μέλη των υπολοίπων 16.

Το τρένο με βαγόνια ψυγεία που μετέφερε τις σορούς των θυμάτων έφθασε στο Χάρκοβο, πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Κιέβου. Οι σοροί θα παραδοθούν σε ολλανδική αντιπροσωπεία που θα τις μεταφέρει αεροπορικώς στο Άμστερνταμ, όπου θα αναγνωριστούν πριν παραδοθούν στις οικογένειες, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών των χωρών τους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι φιλορώσοι αντάρτες παρέδωσαν σε αντιπροσωπεία της Μαλαισίας τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός σε ακτίνα 10 χλμ. γύρω από την περιοχή της συντριβής του αεροσκάφους προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα για την πτώση του αεροπλάνου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου