Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η Ουκρανία δια του ΥΠΕΞ της ζητά επισήμως στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν κάλεσε το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια και υποστήριξη στα ουκρανικά στρατεύματα τα οποία μάχονται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, ενώ τόνισε πως η δυτική στρατιωτική συμμαχία πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική όσον αφορά αυτήν την κρίση.

Η σύγκρουση η οποία διαρκεί τέσσερις μήνες στην ανατολική Ουκρανία έχει μπει σε μια κρίσιμη φάση και ένας ηγέτης των αυτονομιστών υποστήριξε σήμερα ότι οι αντάρτες έχουν λάβει νέο εξοπλισμό και μαχητές εκπαιδευμένους στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι θα εξαπολύσουν μια ευρείας κλίμακας αντεπίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Κλίμκιν είπε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ότι η ΕΕ και το NATO οφείλουν να εξετάσουν τι μπορούν να κάνουν και τι θα έκαναν εάν οι κανόνες παραβιαστούν, προσθέτοντας πως αυτό ακριβώς συνέβη όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία τον Μάρτιο και ότι το ίδιο συμβαίνει με τις ενέργειες της Ρωσίας στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

«Είναι ένα αληθινά σκληρό ερώτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το NATO: Τι μπορούν να κάνουν εάν ένας πόλεμος πρακτικά. . . διεξάγεται στην Ευρώπη από μια ευρωπαϊκή χώρα;», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του, η οποία θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.
«Και για αυτό, εάν πουν ‘δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά σε αυτή την περίπτωση’, εγείρεται το ερώτημα: πώς μπορούν τότε να συνεχίσουν να θεωρούνται υπεύθυνοι εταίροι;».

Ερωτηθείς εάν ζητεί από την ΕΕ και το NATO στρατιωτική βοήθεια, ο Κλίμκιν απάντησε «ναι, φυσικά. Χρειαζόμαστε στρατιωτική βοήθεια διότι εάν λάβουμε τέτοια βοήθεια, θα είναι ευκολότερο για τις δυνάμεις μας επί του πεδίου να δράσουν».

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ επισήμανε πως η χώρα του αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση από οικονομική άποψη και χρειάζεται βοήθεια τώρα, την οποία όμως θα αποπληρώσει στο μέλλον. Πέραν της άμεσης βοήθειας η Ουκρανία χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΕ για να προωθήσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ακόμη ο ίδιος.

Ο Κλίμκιν είπε πως το NATO χρειάζεται να υιοθετήσει μια νέα στρατηγική σε ό,τι αφορά την Ουκρανία. Ερωτηθείς εάν ελπίζει πως αυτή θα διαμορφωθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, είπε πως ελπίζει ότι σε αυτή το Κίεβο θα εξασφαλίσει περισσότερη πολιτική υποστήριξη, περισσότερη βοήθεια για τον στρατό της, συνδρομή στις μεταρρυθμίσεις της και βοήθεια σε πεδία όπως η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής της.

Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα η Ουκρανία να γίνει κράτος-μέλος του NATO προς το παρόν, διότι δεν έχει διαμορφωθεί η αναγκαία συναίνεση στη χώρα.
Ο ίδιος είπε ότι ο κίνδυνος ρωσικής εισβολής παραμένει υπαρκτός, επισημαίνοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται πυρά από το ρωσικό έδαφος σχεδόν καθημερινά και ότι η Ρωσία στέλνει μισθοφόρους και όπλα στη χώρα του.

Χθες Παρασκευή η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε μέρος μιας φάλαγγας τεθωρακισμένων που μπήκε στο έδαφός της από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις της δέχθηκαν πυρά πυροβολικού από τη Ρωσία, σε μια εξέλιξη που φάνηκε να σηματοδοτεί μια ακόμη πιο σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης. Η Ρωσία διέψευσε την πληροφορία περί εισόδου ρωσικών τεθωρακισμένων στο ουκρανικό έδαφος.
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει «τη μάχη μέχρις εσχάτων» για την Κριμαία, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Ερωτηθείς γιατί το Κίεβο δεν έχει κηρύξει εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ότι αυτό θα επιδείνωνε τις συνθήκες για τους πολίτες επί του πεδίου, καθώς οι στρατιωτικοί και οι αντάρτες θα αναλάμβαναν τη διεξαγωγή των συγκρούσεων και η ισχύς πολλών νόμων θα αναστελλόταν.

Ο Κλίμκιν πρόκειται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας αύριο στο Βερολίνο για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. Η γαλλική προεδρία εξέφρασε νωρίτερα σήμερα την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς μία ειρηνευτική σύνοδο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου