Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Τουρκία: Εκατοντάδες Γεζίντι του Ιράκ ζητούν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος


Εκατοντάδες Γεζίντι του Ιράκ, κυνηγημένοι από τους ισλαμιστές, ζητούν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος 
Oλόκληρες οικογένειες χωρίς να έχουν τρόφιμα ή πόσιμο νερό, βρίσκονται επίσης στα σύνορα 

Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι, μέλη μιας θρησκευτικής μειονότητας που απειλείται στο Ιράκ από την προέλαση των τζιχαντιστών σουνιτών, καταφεύγουν στην Τουρκία, όπως ανέφεραν σήμερα τουρκικές πηγές. "Εκατοντάδες Γεζίντι έχουν περάσει από χθες σε τουρκικό έδαφος, στην περιοχή του μεθοριακού φυλακίου του Χαμπούρ", στη νοτιοανατολική Τουρκία, διευκρίνισε μια επίσημη πηγή αυτή που μίλησε στο Γαλλικό πρακτορείο υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμη.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων αυτών. Ένας Τούρκος διπλωμάτης είπε μόνο ότι ο αριθμός τους υπολογίζεται πως κυμαίνεται μεταξύ 600-800. Φιλοξενούνται σε ένα συγκρότημα στην πόλη Σιλώπη, στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. 

Άλλοι εκτοπισμένοι, ολόκληρες οικογένειες που αναγκάστηκαν να περπατήσουν για πολλές ώρες, χωρίς να έχουν τρόφιμα ή πόσιμο νερό, βρίσκονται επίσης στα σύνορα ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην Τουρκία, πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

"Δεν κάνουμε καμία εθνική ή θρησκευτική διάκριση για όσους θέλουν να έρθουν στην Τουρκία", δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Υπογράμμισε ωστόσο ότι "μετά τη συριακή εμπειρία" της η Άγκυρα, που φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια Σύρους εκτοπισμένους, θα προτιμούσε να στεγάσει τους Ιρακινούς — είτε αυτοί είναι Γεζίντι, είτε είναι Τουρκομάνοι είτε Κούρδοι, σε καταυλισμούς εντός του Ιράκ, σε ασφαλείς ζώνες.

Ο Νταβούτογλου συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο με στρατιωτικούς αξιωματούχους ώστε να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στο βόρειο Ιράκ. "Η σταθερότητα στο βόρειο Ιράκ είναι υψίστης σημασίας για τη δική μας" σταθερότητα, υπογράμμισε ο υπουργός.

Την Κυριακή, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σίντζαρ των Γεζίντι, μιας μειονότητας τα μέλη της οποίας μιλούν την κουρδική γλώσσα και τηρούν μια προϊσλαμική θρησκεία με στοιχεία από τον ζωροαστρισμό. Οι τζιχαντιστές τους θεωρούν "λάτρεις του σατανά".

Μια μικρή κοινότητα των Γεζίντι, περίπου 500 άνθρωποι, ζεί στις πόλεις Μπατμάν και Βιρανσεχίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου