Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μαζική έξοδος Χριστιανών του Βορείου Ιράκ


Μαζική έξοδος δεκάδων χιλιάδων Ιρακινών μπροστά στην προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους 

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν σήμερα την πόλη Καρακός, την μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ και άλλες περιοχές κοντά στη Μοσούλη, προκαλώντας την έξοδο δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και μαρτυρίες κατοίκων.


Οι κάτοικοι εξήγησαν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν τη νύκτα τις νέες αυτές περιοχές του βορείου Ιράκ μετά την υποχώρηση του κουρδικών δυνάμεων.

"Γνωρίζω ότι οι πόλεις Καρακός, Ταλ Κάιφ, Μπαρτέλα και Καραμλές έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους και βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο χαλδαίος αρχιεπίσκοπος του Κιρκούκ και της Σουλεϊμανίγια Τόμας Τζόζεφ. "Πρόκειται για καταστροφή, για τραγική κατάσταση. Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει αμέσως. Δεκάδες χιλιάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που συμβαίνει", πρόσθεσε.

Το Καρακός είναι μία αμιγώς χριστιανική πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στη Μοσούλη, τη μεγαλύτερη πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και το Ερμπίλ, την περιφερειακή πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 50.000 κατοίκους, αλλά κατά το τελευταίο διάστημα είχε δεχθεί μεγάλο αριθμό χριστιανών που είχαν εκδιωχθεί από τη Μοσούλη.

Βορειότερα, η πόλη Τάλ Κάιφ, με επίσης μεγάλη χριστιανική κοινότητα, αλλά και μέλη της σιιτικής μειονότητας Σαμπάκ, εκκενώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της νύκτας. "Το Ταλ Κάιφ βρίσκεται στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Δεν συνάντησαν καμία αντίσταση και έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα", δήλωσε ο Μπούτρος Σαργκόν, κάτοικος που διέφυγε από την πόλη.

"Ακουσα πυροβολισμούς τη νύκτα και όταν κοίταξα έξω, είδα μία στρατιωτική φάλαγγα του Ισλαμικού Κράτους. Φώναζαν 'ο Θεός είναι μεγάλος' ", είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου