Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κούρδοι πεσμεργκά απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά από τους τζιχαντιστές


Οι κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν πολλά χριστιανικά χωριά στο βόρειο Ιράκ έπειτα από μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως έγινε γνωστό από διάφορες πηγές.
«Σήμερα το πρωί οι Πεσμεργκά κατάφεραν να εκδιώξουν τους μαχητές (του ΙΚ) από τέσσερα χωριά δυτικά της Αρμπίλ και να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους», ανέφερε ένας ιρακινός αξιωματούχος αναφερόμενος στα χωριά Χάσαν αλ Σαμ, Σιούνταν, Μπάχρα και Τζισρ αλ Χαντρ.
«Τα χωριά αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί βρίσκονται κοντά στις (χριστιανικές) πόλεις Μπαρτάλα και Καρακός», εξήγησε ο ίδιος.


Τα χωριά αυτά βρίσκονται στην κοιλάδα της Νινευή, που εκτείνεται από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, ως τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία ελέγχουν από τον Ιούνιο οι μαχητές του ΙΚ.
Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί του Ιράκ, στην πλειονότητά τους Χαλδαίοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τον Αύγουστο εξαιτίας της προέλασης των τζιχαντιστών.
Η Καρακός, η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ, και δεκάδες χωριά είναι πλέον εγκαταλελειμμένα, με τους χριστιανούς θρησκευτικούς ηγέτες να χαρακτηρίζουν αυτή την επίθεση του ΙΚ τη χειρότερη καταστροφή στη μακρά ιστορία της χριστιανικής μειονότητας στο Ιράκ.

Στο μεταξύ οι μαχητές του ΙΚ που ελέγχουν τη Μοσούλη ανάγκασαν τους σουνίτες εμπόρους να τους παραδώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που τυχόν έχουν στην κατοχή τους από χριστιανούς ή σιίτες συνεργάτες τους που εγκατέλειψαν την πόλη, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντιστές έχουν επισκεφθεί πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα της Μοσούλης και ζητούν από τους ιδιοκτήτες τους να τους παραδώσουν τα περιουσιακά στοιχεία χριστιανών ή σιιτών συνεταίρων τους τα οποία περιήλθαν στην κατοχή τους αφού αυτοί εγκατέλειψαν την πόλη.
Σε μηνύματα που έχουν αναρτήσει στους δρόμους της πόλης, τα τεμένη και σε πλατείες τα μέλη του ΙΚ προειδοποιούν επίσης τους σουνίτες που έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη να επιστρέψουν στην πόλη, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τις περιουσίες τους.
«Λένε ότι οι σουνίτες κάτοικοι της Μοσούλης που δεν θα επιστρέψουν για να ζήσουν στο χαλιφάτο θα κηρυχθούν αποστάτες», δήλωσε ένας κάτοικος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου