Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μαζικοί τάφοι σε «στρατιωτικές» περιοχές για να μην γίνει εκταφή αγνοουμένων


Η ανάγκη για συλλογή περαιτέρω πληροφοριών ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, όπως και η άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης τους, διαπιστώθηκε εκ νέου σε συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά υπενθύμισε ότι από το 2010 η 29η Οκτωβρίου καθορίστηκε ως ημέρα αγνοουμένων. Εξήγησε ότι επιλέχθηκε η 29 Οκτωβρίου καθώς η 28η Οκτωβρίου 1974 ήταν η τελευταία ημέρα επιστροφής αγνοούμενων προσώπων.

Συνεχίζοντας η κ. Κουκουμά τόνισε πως είναι σημαντικό να μελετηθούν όλες οι δυνατότητες για εφαρμογή εντονότερων πιέσεων προς την Τουρκία ώστε να ανοίξει τα αρχεία της και να επιτρέψει να γίνουν εκταφές σε στρατιωτικές περιοχές στις οποίες υπάρχουν μαζικοί τάφοι. Είπε ότι εκεί που υπάρχουν μαζικοί τάφοι οι περιοχές χαρακτηρίστηκαν στρατιωτικές για να μην επιτραπούν οι έρευνες.

Σημείωσε την ανάγκη για εξεύρεση περισσότερων πόρων ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) χωρίς άλλα προσκόμματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ευρωκοινοβούλιο κατά την Ολομέλεια της 26ης Νοεμβρίου που θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό θα επιβεβαιώσει το ποσό των 300.000 ευρώ που προτείνει η Επιτροπή Προϋπολογισμού για τη ΔΕΑ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων απηύθυνε έκκληση προς όποιον κατέχει πληροφορίες για την τύχη αγνοούμενου να αποταθεί στις αρχές ή την Επιτροπή για να βοηθήσει.

Το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος επανέλαβε την έκκληση προς τους Ε/κ να δώσουν πληροφορίες εφόσον κατέχουν για την τύχη αγνοουμένων προσώπων είτε αυτοί είναι Ε/κ είτε Τ/κ.

Πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να διακριβωθεί η τύχη αυτών των ανθρώπων, επειδή πέρασαν πάρα πολλά χρόνια μέσα στο άγνωστο σε ό,τι αφορά την τύχη τους.
Είπε ακόμα ότι η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα βοηθήσει να πάμε μπροστά ως κοινωνία και να επουλώσουμε τις πληγές των οικογενειών τους ως ελάχιστο ηθικό καθήκον.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης είπε ότι κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί για να φθάσουμε στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και απομένουν να γίνουν πάρα πολλά.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε κοινή θέση ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξουν αποτελέσματα, που δεν μπορεί να είναι άλλα από τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και των δύο πλευρών.

“Παράκληση όλων είναι όπως όσοι κατέχουν πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή να τις δώσουν στη ΔΕΑ και τις αρμόδιες αρχές για προχωρήσει απρόσκοπτα η προσπάθεια” σημείωσε ο κ. Σεργίδης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου