Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Απειλή σύγκρουσης Ινδίας και Πακιστάν στο Αφγανιστάν


Η αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν αφήνει ένα επικίνδυνο κενό ισχύος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στις πιο ασυνήθιστες – για τους αμύητους στα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής – συγκρούσεις.

Παρότι τελεί υπό δικαστική δίωξη, ο πρώην ηγέτης του Πακιστάν, δικτάτορας (πραξικόπημα το 1999 όταν εκδίωξε τον σημερινό πρόεδρο, Ναουάζ Σαρίφ) και στη συνέχεια εκλεγμένος, ο στρατηγός εν αποστρατεία Περβέζ Μουσάραφ, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκύψει επικίνδυνη σύγκρουση «δια αντιπροσώπων» (proxy war) ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία.

Η μεγάλη ένταση και οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των δυο χωρών στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, δημιουργού φόβους επέκτασης της σύγκρουσης και σε άλλα μέτωπα, όπως αυτό του Αφγανιστάν.

Η λογική είναι απλή: Το Πακιστάν πάντα το θεωρούσε ως στρατηγικό του βάθος και η Ινδία επιχειρούσε να ακυρώσει αυτή την πρόσβαση, με την πολεμική εμπλοκή που επικράτησε μετά το 2001 να δίνει την ευκαιρία στους Ινδούς να «βάλουν πόδι», διεκδικώντας στη χειρότερη περίπτωση μια ισορροπημένη αφγανική πολιτική…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου