Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δένδιας: "Βραχίονας αποτροπής ο Στόλος μας"


 Την σημασία του Ελληνικού Στόλου ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας την κατάλαβε από τις πρώτες του ώρες στην καρέκλα του υπουργού,με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο να τον προβληματίζουν.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου είχε ενδελεχή ενημέρωση για την αποστολή του Στόλου, τις δραστηριότητες και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών που βρίσκεται εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνος προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα συντηρήσεως και εκσυγχρονισμού μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Υ/Β «Παπανικολής», την ΤΠΚ «Δανιόλος» και την Φ/Γ «Σπέτσαι».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς του, ο κ. Δένδιας δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα:

«Κύριοι Αρχηγοί,

Αγαπητοί αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες, 

Κυρίες και κύριοι,

Παρατήρησα τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού που αναγράφει την πολιτική παρακαταθήκη, την οποία κληροδότησε ο επιφανέστερος ηγέτης της κλασικής Αθήνας, ο Περικλής, στον Ελληνισμό. Γράφει: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», αναφερόμενος στην ιστορική νίκη των αρχαίων Ελλήνων έναντι των Περσών στο νησί που βρισκόμαστε σήμερα, στη Σαλαμίνα, υπό τις κατευθύνσεις του Θεμιστοκλή.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ. ως σήμερα έχουν περάσει 25 αιώνες ταξιδιού στη θάλασσα της Ιστορίας, αλλά οι Έλληνες βρίσκονται συνεχώς εδώ δίνοντας το ίδιο μήνυμα. Το κράτος της θάλασσας είναι μέγα, τόσο στη στρατιωτική, όσο και στην οικονομική διάστασή του.

Όπως διαπιστώνω ύστερα από τις ενημερώσεις και την προσωπική επαφή που είχα τόσο με την ηγεσία, όσο και με τα στελέχη του Αρχηγείου Στόλου και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, το Πολεμικό Ναυτικό είναι ένας ισχυρός βραχίονας αποτροπής οποιασδήποτε απειλής, έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Πρέπει να συγχαρώ τόσο τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όσο και τον Αρχηγό του Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα, για την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση που μου έκαναν, αλλά και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, τη δραστηριότητα και τον προγραμματισμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2014 είναι ένα έτος-σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ύστερα από τις συντονισμένες κινήσεις της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει τη βούληση και το σθένος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, να λύνει Γόρδιους Δεσμούς που χρονίζουν και να θεραπεύει καρκινώματα, επί των οποίων κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει τομές.

Ένα ζήτημα που χρόνιζε ήταν αυτό των υποβρυχίων, πάνω στο οποίο έγινε συλλογική μελέτη και δουλειά, υπό τον προκάτοχό μου Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Στόλος ενισχύεται με το πρώτο υπερσύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο τύπου 214, τον «Πιπίνο», ενώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο εκσυγχρονισμού και επιχειρησιακής βελτιώσεως του υποβρυχίου τύπου 209, τον «Ωκεανό».

Στην περίπτωση των υποβρυχίων πρέπει να κάνω ειδική αναφορά και στους εργαζομένους των ναυπηγείων, οι οποίοι επέδειξαν επαγγελματισμό και αφοσίωση στον εθνικό σκοπό, για τον οποίο το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Με γεγονότα, με χειροπιαστά αποτελέσματα και χάρη στο εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει την δική του απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.

Αυτό είναι το βέλτιστο παράδειγμα που αντλούμε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να ξεπεράσουμε κάθε δίλημμα και κάθε κρίση: Σκληρή δουλειά, εθνική συνεννόηση, πίστη σε ρεαλιστικούς στόχους.

Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πλέον περισσότερο αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον, με πλήρη σεβασμό στη διαφάνεια και στην ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, που με το υστέρημά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης στήριξαν και στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιτρέψτε μου και πάλι να συγχαρώ τη στρατιωτική ηγεσία για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί, έχοντας ως βασικό μέλημα το καθήκον και τον πατριωτισμό. Χάρη και σε εσάς, η Ελλάδα της τιμής, του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας είναι όρθια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου