Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκτός της «μαύρης λίστας» η IMI στην Ινδία


Με διακριτικό τρόπο η Ινδία αφαίρεσε την Israeli Military Industries (IMI) από τη «μαύρη λίστα» των εταιριών που χρησιμοποίησαν παράνομες και ανορθόδοξες πρακτικές για την ανάθεση συμβάσεων από την ασιατική χώρα σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί το 2009 αποτελεί ένδειξη ότι η Ινδία άνοιξε τον δρόμο για τη διαπραγμάτευση και ανάθεση νέων συμβάσεων στην ισραηλινή εταιρία. Προς το παρόν πάντως δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, ενώ τα εμπλεκόμενα μέρη αρνούνται να σχολιάσουν.

Η εισαγωγή της IMI στη «μαύρη λίστα» και συνεπεία αυτής η απαγόρευση εμπορικής δραστηριοποίησης στην Ινδία, είχε γίνει από την προηγούμενη ινδική κυβέρνηση, αν και το κεντρικό γραφείο ερευνών της Ινδίας (CBI: Central Bureau of Investigation) δεν μπόρεσε τελικά να βρει αποδείξεις για παράνομες ή ανορθόδοξες πρακτικές.

Ειδικότερα, η IMI είχε κατηγορηθεί ότι είχε δωροδοκήσει αξιωματούχους της κρατικής Ordnance Factory Board (OFB) ώστε να της ανατεθεί σύμβαση ύψους 350 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την εγχώρια παραγωγή πυρομαχικών και σπονδυλωτών προωθητικών γεμισμάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ. από το εργοστάσιο της OFB στη Nalanda.

Ας σημειωθεί, ότι το 2009 η Ινδία είχε εντάξει στη μαύρη λίστα και τη Singapore Technologies, τη Rheinmetall Air Defence και τη ρωσική Corporation Defence. Η ακύρωση της ανωτέρω σύμβασης είχε εξαιρετικά οδυνηρά αποτελέσματα για την Ινδία, η οποία αντιμετώπισε σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών των 155 χλστ. και αναγκάστηκε να εξαρτηθεί μονοσήμαντα από τη Ρωσική Ομοσπονδία για την προμήθεια τους, καθώς η OFB δεν μπόρεσε να καλύψει τη ζήτηση.

Με την άρση της απαγόρευσης, εκτιμάται ότι το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας θα προχωρήσει με την IMI στη διερεύνηση της υλοποίησης νέων προγραμμάτων, όπως η σχεδίαση του μελλοντικού ινδικού άρματος μάχης (η ισραηλινή εταιρία θεωρούνταν η επικρατέστερη στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία) και την από κοινού παραγωγή πυρομαχικών ιδιαίτερα διαμετρήματος των 155 χλστ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου