Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ηνωμένες Πολιτείες: Και γυναίκες προ των θυρών των Ranger;


Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν επιλεχθεί για συμμετοχή σε αξιολόγηση με σκοπό την ένταξη στους Rangers και η οποία πιθανά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη. Ήδη οι 31 γυναίκες έχουν υποστεί μία εβδομαδιαία εκπαίδευση προσαρμογής στις αυστηρές σωματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να φέρουν το σήμα των Ranger.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κέντρου Αριστείας Ελιγμού (Maneuver Center of Excellence) στο Facebook, η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Αερομεταφερόμενων [Δυνάμεων] και Ranger (Airborne and Ranger Training Brigade) έχει ήδη επιλέξει 20 γυναίκες υπαξιωματικούς και 11 γυναίκες αξιωματικούς ως παρατηρητές – συμβούλους για την αξιολόγηση.

Η απόφαση για το αν η αξιολόγηση πραγματοποιηθεί, θα ληφθεί τον προσεχή Ιανουάριο και εφόσον αυτή είναι θετική θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση άνδρες και γυναίκες στρατιωτικοί με τις δεύτερες να έχουν επίσης και τους ρόλους παρατηρητή – συμβούλου επ’ ωφελεία του επιτελείου που διεξάγει την αξιολόγηση.



Πάντως ο υποστράτηγος Scott Miller, διοικητής του Κέντρου Αριστείας Ελιγμού ήταν πολύ σαφής στην ανάρτηση στο Facebook: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από την ποιότητα όσο και την ποσότητα των εθελοντριών», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Οι επιδόσεις τους και ο επαγγελματισμός τους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκπαίδευσης ήταν αξιοσημείωτα. Αυτή η ομάδα τα κατάφερε πολύ καλά σε μία πολύ προκλητική σωματικά εβδομάδα για κάθε στρατιώτη».

Πάντως η Ταξιαρχία Εκπαίδευσης Αερομεταφερόμενων [Δυνάμεων] και Ranger ήδη προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή της μικτής διαδικασίας αξιολόγησης. Πιθανές αλλαγές αφορούν τη χρήση διαφορετικών κοιτώνων, τουαλετών και λουτρών για τις γυναίκες υποψήφιους και την τροποποίηση των ιατρικών εξετάσεων καταλληλότητας και των απαιτήσεων.

Ο συνταγματάρχης David Fivecoat, διοικητής της ταξιαρχίας, διευκρίνισε πάντως, ότι οι παρατηρητές / σύμβουλοι θα λειτουργήσουν μεν ως επιπλέον «μάτια και αυτιά» των εκπαιδευτών, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακούν στη βαθμολόγηση ή την αξιολόγηση των μαθητών.

«Θεωρούμε ότι θα ήταν υποβοηθητικό να εντάξουμε γυναίκες στη διαδικασία πριν τη συμμετοχή των πρώτων γυναικών υποψηφίων, ώστε να διευκολύνουμε την αντιμετώπιση των ζητημάτων «απομόνωσης» ή τις ανησυχίες των γυναικών υποψηφίων, ώστε να τους δώσουμε πιθανότητα να επιτύχουν», εξήγησε ο συνταγματάρχης Fivecoat.



Σημειώνεται, ότι η διαδικασία αξιολόγησης διαρκεί συνολικά 62 ημέρες και διακρίνεται σε τρεις φάσεις: Στη διεξαγόμενη στο Benning, την ορεινή που διεξάγεται στο Dahlonega της πολιτείας της Τζόρτζια και την ελών / ζούγκλας που διεξάγεται στην αεροπορική βάση Eglin στην πολιτεία της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κάθε υποψήφιος Ranger θα πρέπει να λάβει «προαγωγικό βαθμό» ως κατέχων τη θέση του επικεφαλής σε περίπολο, μία θετική αξιολόγηση από τους συνυποψηφίους του και όχι περισσότερες από τρεις αρνητικές εκθέσεις για συγκεκριμένα σημεία της επίδοσης του.

Επίσης, θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση φυσικής κατάστασης (Ranger Physical Assessment), πορεία 12 μιλίων (με μέγιστο χρόνο τα 15 λεπτά ανά μίλι), άσκηση προσανατολισμού και πλοήγησης και την αξιολόγηση επιβίωσης στο νερό κατά τη μάχη (Combat Water Survival Assessment).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου