Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

OI ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ



Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Ένας  επιζών μαθητής από την τρομοκρατική επίθεση στο σχολείο του Peshawar στο Πακιστάν είπε πως είδε τη δασκάλα του να καίγεται ζωντανή, καθώς με θάρρος στεκόταν όρθια κλείνοντας το δρόμο στους τρομοκράτες και φωνάζοντας στους μαθητές της να τρέξουν για να σωθούν. 
Η 24 χρονη Afshan Ahmed, αντιμετώπισε με ανδρεία την εισβολή των ενόπλων  στην τάξη της λέγοντάς τους:

«Πάνω από το πτώμα μου θα πρέπει να περάσετε για να σκοτώσετε τους μαθητές μου»

Τότε οι τρομοκράτες την περιέλουσαν με βενζίνη και την πυρπόλησαν. Η δασκάλα συνέχιζε να έχει για λίγο τις αισθήσεις της και με όση δύναμη της είχε απομείνει εξακολουθούσε να φωνάζει στους μαθητές να φυγαδευθούν. 

Ένας από τους μαθητές της, ο 15 χρονος Irfan Ullah έκλαψε  ενθυμούμενος την απίστευτη γενναιότητά της. Είπε: 
«Ήταν μια ήρωας. Σηκώθηκε όρθια και στάθηκε ανάμεσα σε εμάς και τους τρομοκράτες εμποδίζοντάς τους να μας στοχεύσουν. Τους προειδοποίησε ότι μόνο πάνω από το πτώμα της θα περάσουν. Θυμάμαι ακόμα τα τελευταία  λόγια της…» 
«Εγώ δεν θα δω τους μαθητές μου που κείτονται στο πάτωμα λουσμένοι στο στο αίμα ». 

Ζωντανή κάηκε μπροστά στα παιδιά και η διευθύντρια του σχολείου, Tahira Qazi σύζυγος του απόστρατου στρατηγού Qazi Zafarullah. Ενώ διασώθηκε από τον πακιστανικό στρατό όταν είδε ότι μερικά παιδιά βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο γύρισε πίσω για να τα βοηθήσει να φυγαδευθούν. Τότε ένας καμικάζι ανατινάχθηκε δίπλα της και αυτή κάηκε ολόκληρη. Την αναγνώρισαν από τα κοσμήματά της. 
 Συνολικά 141 θύματα, εκ των οποίων οι 132 ήταν μαθητές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. 
dimpenews.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου