O Jacques Attali, σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Μιτεράν και πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ), έγραψε στο blog του, ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι σύμμαχος της Γαλλίας, και όχι εχθρός της, αναφέρει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News.
«Για άλλη μια φορά, θα μπορούσαμε να συρθούμε σε έναν πόλεμο ενάντια σε κάποιον, που θα πρέπει να ήταν σύμμαχός μας, προσπαθώντας να επιλύσουμε ξένα ζητήματα», έγραψε ο Attali στο blog του.
Ο ίδιος , ανέφερε ότι η Γαλλία θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους να μείνουν μακριά από τις βλαβερές επιδράσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο ανακάλυψε έναν νέο «φανταστικό εχθρό» για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
«Είναι απαραίτητο να πούμε στους ευρωπαίους εταίρους μας, ότι είναι προτιμότερο να συνομιλούμε με την Ρωσία, ως έναν πιθανό σύμμαχο, και όχι ως ένα φανταστικό εχθρό. Θα πρέπει επίσης να ξανασκεφτούμε τον στρατιωτικό μας σχεδιασμό. Ειδικά τις νέες αμυντικές στρατηγικές μας» έγραψε ο Attali.
Ο Γάλλος αξιωματούχος , δήλωσε επίσης «η Γαλλία δεν θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση στην Ουκρανία. Ο Attali θεωρεί ότι η Γαλλία δεν θα πρέπει να στηρίξει μια κυβέρνηση που κατάργησε την ρωσική γλώσσα, η οποία είναι μητρική γλώσσα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Ο ίδιος προτρέπει το ευρωπαϊκό κοινό να εξετάσει την κατάσταση αυτή κατά την οποία, θα καταργούνταν η γαλλική γλώσσα στο Βέλγιο ή την Ελβετία. Φυσικά, οι Γάλλοι δεν θα το υποστήριζαν» , κατέληξε ο Attali.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές εντός Ευρώπης , για την στάση της ΕΕ στην Ρωσία. Όπως και να το θέσουμε η ρωσική ομοσπονδία, πάντοτε αποτελούσε κομμάτι της Ευρώπης, αυτό δεν γίνεται να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σε Γερμανία αρχικά, και τώρα στην Γαλλία , εμφανίζονται «φωνές», που ζητούν να απομακρυνθούν οι ευρωπαίοι από αυτήν την κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας. Οι επιπτώσεις όπως έχουμε τονίσει και εμείς για την γηραιά ήπειρο θα είναι μεγάλες. Οι μόνες χώρες που παραδοσιακά είναι αντίθετες στην Μόσχα, για τους δικούς τους λόγους, είναι η Βρετανία και η Πολωνία. Αυτές οι δύο αναλαμβάνουν προφανώς και την ευθύνη των πράξεων τους.
Μία πιθανή σύρραξη στην Ουκρανία, μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών , θα γυρνούσε την Ευρώπη 150 χρόνια πίσω. Η μήπως αυτό είναι το διακύβευμα;
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου