Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

«Δεν είναι ώρα για χείρα φιλίας προς τη Ρωσία», προειδοποιεί την Κύπρο το Λονδίνο


Ανησυχία εκφράζεται από τη βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τη συμφωνία που υπεγράφη στη Μόσχα κατά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Πούτιν για την άδεια ελλιμενισμού πλοίων του ρωσικού ναυτικού σε κυπριακά λιμάνια.


Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Foreign Office στον ΣΚΑΪ, βασική θέση του Λονδίνου είναι ότι πρόκειται μεν για θέμα που αφορά την Κύπρο, την ίδια στιγμή ωστόσο, τοποθετείται στο γενικότερο πλαίσιο των ανησυχιών μας για την πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισήμανε ο αξιωματούχος.
Το Λονδίνο τονίζει ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας στην παρούσα συγκυρία είναι ξεκάθαρη. Σημειώνεται μάλιστα πως η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει την ενότητα που έχει επιδείξει η Κύπρος με τους Ευρωπαίους εταίρους επί του θέματος.
«Υπό το φως των σημερινών προβλημάτων δεν είναι η ώρα να τείνουμε χείρα φιλίας στη Ρωσία έως ότου επιδείξει πρόθεση συμμόρφωσης με τη συμφωνία του Μινσκ. Επιμένουμε πως πρέπει η Ρωσία να δείξει τη δέσμευσή της στη συμφωνία πριν αρχίσουμε να ομαλοποιούμε τις σχέσεις μαζί της», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ, Βρετανοί βουλευτές χαρακτήρισαν τη συμφωνία μεταξύ Λευκωσίας και Μόσχας για ελλιμενισμό πλοίων του ρωσικού ναυτικού σε κυπριακά λιμάνια ως «ανησυχητική και απογοητευτική». Ο βουλευτής των Συντηρητικών Ρίτσαρντ Όταγουεϊ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε πως η συμφωνία θα καταστήσει την ανανέωση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας «πολύ πιο απίθανη».
Όπως πρόσθεσε ο βουλευτής, απηχώντας τις αναλύσεις Βρετανών σχολιαστών που μιλούν για φιλορωσικό μπλοκ στην Ευρώπη με προεξάρχουσες την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, «ο Πούτιν προσπαθεί να βάλει σφήνα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.».
Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κάμερον η αποστολή περίπου 75 Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία για την υποστήριξη και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, ενώ η ένταση Βρετανίας-Ρωσίας έχει κλιμακωθεί και με την εμφάνιση ρωσικών αεροσκαφών στις παρυφές του βρετανικού εναέριου χώρου που έχουν προκαλέσει αναχαιτίσεις από βρετανικά μαχητικά.

Πηγή:skai.gr
http://www.geopolitics.com.gr/2015/02/blog-post_734.html
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου