Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αίγυπτος: Ο Σίσι προσκαλεί τον Κύπριο ομόλογό του!


Επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απέστειλε ο Αιγύπτιος ομόλογο του, Αμπντέλ αλ Σίσι για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την οικονομική ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στο Sharm El Sheikh από τις 13-15 Μαρτίου.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

Για το συνέδριο οι δυο είχαν μιλήσει και στο παρελθόν, πλην όμως στο προεδρικό έφθασε και επιστολή από τον Πρόεδρο Σίσι, ο οποίος θεωρεί «απαραίτητη την παρουσία» Αναστασιάδη. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η πρακτική που ακολουθούν οι Αιγύπτιοι για το διεθνές ετήσιο αυτό συνέδριο είναι να ενημερώνουν με ρηματική διακοίνωση κυβερνήσεις και οργανισμούς ενώ για κάποιες περιπτώσεις, όπως η Κύπρος, ο Πρόεδρος Σίσι επιλέγει να απευθύνει προσωπική επιστολή- πρόσκληση.



Στο συνέδριο αυτό, αναμένεται να παραστούν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζο Κέρι, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, η Διεθνής Τράπεζα. Ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην Αίγυπτο προερχόμενος από επίσκεψη στο Μπαχρέιν ενώ η απόφαση του να μεταβεί στο Sharm El Sheikh, λόγω των σχέσεων που αναπτύσσονται με τον Αμπντέλ αλ Σίσι, αλλά και επειδή θα έχει την ευκαιρία στο περιθώριο των εργασιών να πραγματοποιήσει και πολιτικές επαφές.

Είναι προφανές ότι με το Κάιρο κτίζεται μια συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, έχοντας ως βασικό άξονα το φυσικό αέριο καθώς ως γνωστό υπάρχει ήδη συμφωνία πλαίσιο για την πώληση από την Κύπρο στην Αίγυπτο. Παράλληλα, συζητούνται διάφορες άλλες μορφές συνεργασίας.

Αυτή τη συνεργασία ευνοούν και τρίτοι, οι οποίοι προσβλέπουν στη διαμόρφωση ενός άξονα στην ευρύτερη περιοχή με στόχο σταθεροποίηση. Όπως είναι γνωστό, για τη συνεργασία Κύπρου – Αιγύπτου έγινε εκτενής αναφορά στις συνομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα.

Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κάιρο και στις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Αμπντέλ αλ Σίσι ενώ ενημερώθηκε από κυπριακής πλευράς για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου