Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Βούλγαρος στρατιωτικός: Δεν χρειάζονται διαίρεση τα Σκόπια για να γίνουν αλβανικά


Ο Στάντσο Στάντσεφ, Βούλγαρος στρατιωτικός, ιστορικός και καθηγητής στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία, δεν είχε ποτέ σχέδιο για το διαμελισμό των Σκοπίων.


Μιλώντας στον βουλγαρικό  ραδιοφωνικό σταθμό ‘Φόκους’, είπε ότι αυτή η ιδέα είχε ριχτεί πριν από 15-20 χρόνια, όταν πρωθυπουργός των Σκοπίων, τότε, ήταν ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφκσι.

«Εάν έχω (ως εμπειρογνώμων)  μιλήσει για διαίρεση των Σκοπίων και διαμοίραση τους μεταξύ της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, πρέπει να δηλώσω ότι η ιδέα δεν ήταν βουλγαρική, αλλά του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφκσι, όπου σύμφωνα με αυτόν ήταν ένας τρόπος για να διατηρηθεί ένα τμήμα της χώρας.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, διατυπώνοντας τις απόψεις του, τόνισε ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο γειτονικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βλέπει ότι συν τω χρόνω, ενδέχεται η χώρα αυτή να γίνει αλβανική, χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποια διαίρεση. 

Διευκρινίζοντας για τη σκέψη του αυτή, είπε ότι προοδευτικά το αλβανικό στοιχείο αυξάνεται και έρχεται πιο κοντά στα βουλγαρικά δυτικά σύνορα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου