Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

UNESCO: Χαρακτηρίζει τις καταστροφές μνημείων από το ISIS ως «εγκλήματα πολέμου»


Η UNESCO κατήγγειλε σήμερα με απόφασή της η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βόννη τις «βάρβαρες επιθέσεις» τις οποίες έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ, τις οποίες χαρακτήρισε συγκρίσιμες με «εγκλήματα πολέμου».

Το κείμενο, το οποίο υιοθετήθηκε στην 39η συνεδρίαση της Επιτροπής για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, που άρχισε χθες Κυριακή, καταδικάζει «τις βάρβαρες επιθέσεις, τις βιαιότητες και τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται  εναντίον της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ» από την οργάνωση αυτή, η οποία πολλαπλασίασε τις ακρότητές της στοχοθετώντας αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία εντός της επικράτειας στην οποία έχει ανακηρύξει την εγκαθίδρυση ενός "χαλιφάτου" κι εκτείνεται στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον κτιρίων αφιερωμένων στη θρησκεία, στην παιδεία, στην τέχνη, στην επιστήμη ή στη φροντίδα της (ανθρώπινης) υγείας καθώς και εναντίον ιστορικών μνημείων ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου», επισημαίνει στην απόφασή της η ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η απόφαση που εξέδωσε η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει ακόμη τη «βαθιά ανησυχία» της για την αρχαία πόλη Παλμύρα, μέρος «της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», που καταλήφθηκε από το ΙΚ κι έχει παγιδευτεί με νάρκες και εκρηκτικά. 

Η ΟΥΝΕΣΚΟ εκφράζει τον φόβο ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο αρχαιολογικός χώρος να καταστραφεί ολοσχερώς.

Χθες Κυριακή η Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Ιρίνα Μπόκοβα είχε καταγγείλει την καταστροφή αρχαιολογικών και πολιτιστικών θησαυρών ανυπολόγιστης αξίας από το ΙΚ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου